STRAVIČNA EKSPLOZIJA: STRADALO NAJMANJE 53 LJUDI! Gori pola grada, broje se mrtvi! (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

14.12.2021

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema poslednjim informacijama, eksplodirala je cisterna sa gorivom, a strahuje se da ima mnogo više stradalih koji su u stvari pohrili da u kanistere sipaju benzin, ne sluteći šta ih čeka.

STRAVIČNA EKSPLOZIJA: STRADALO NAJMANJE 53 LJUDI! Gori pola grada, broje se mrtvi! (VIDEO)

Foto: Twitter/printscreen

Zastrašujući prizori na severu Haitija

Zastrašujuća eksplozija u kojoj je učestvovala cisterna sa gorivom dogodila se na Haitiju u gradu Cap-Haitien na severu zemlje, a prema poslednjim informacijama, stradalo je najmanje 53 ljudi.

Mediji prenose da se ništa nije videlo u krugu od nekoliko stotina metara zbog gustog crnog dima koji se nadvio nad gradom, a strahuje se da žrtava ima mnogo više. Zasad je potvrđeno da je povređeno najmanje 100 osoba. 

 

 

- Ovo je strašno, toliko je ranjenih... Nismo imali mesta u bolnicama da ih sve smestimo, pa je većina u dvorištima medicinskih ustanova. Imaju stravične opekotine - ispričao je jedan lokalni zvaničnik i dodao kako je gradu očajnički potrebno da dođu lekari, medicinske sestre i svi drugi koji na bilo koji način mogu da pomognu s pacijentima.

On je otkrio da je do tragedije tih razmera došlo nakon što se cisterna sa gorivom prevrnula. Tada je masa ostalih vozača pohrlila da sipa benzin u svoje kanistere kako bi iskoristila nemoć vozača kamiona, ne sluteću da sve dovode u ogromnu opasnost.

 

 

- Gorivo se ubrzo zapalilo i svi su odleteli u vazduh - dodao je sagovornik medija.  

Vatrogasci su se satima borili s vatrenom stihijom.   

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading