VLADISLAV TRPEO VRŠNJAČKO NASILJE? Učenik koji je izvršio masakr u manastiru hteo da se osveti za višegodišnje maltretiranje?

Autor:

Svet

13.12.2021

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje 12 osoba, među kojima je dosta učenika, povređeno je u napadu koji se jutros dogodio nedaleko od Moskve u ženskom manastiru.

VLADISLAV TRPEO VRŠNJAČKO NASILJE? Učenik koji je izvršio masakr u manastiru hteo da se osveti za višegodišnje maltretiranje?

Foto: Tanjug/AP

Za napad se sumnjiči Vladislav Struženkov (18), učenik pravoslavne gimnazije, koja se nalazi u okviru manastira.

Vladislav je, kako prenose mediji, doneo u školu ručno izrađeni eksploziv, a sumnja se da je želeo da se osveti učenicima koji su ga maltretirali tokom školovanja.

Eksplozija se dogodila u 8.24, a inspektori sumnjaju da je Vladislav želeo da pobije učenike tokom jutarnje molitve, ali da je slučajno ranije aktivirao bombu.

Prema navodima svedoka Vladislav je u eksploziji ostao bez noge, a policija dugo nije dozvoljavala lekarima da mu priđu, jer su strahovali da kod sebe ima još eksploziva.

Nakon što je ustanovljeno da više nema opasnosti, lekari su pritrčali učeniku i otpočeli reanimaciju. On je hitno prebačen u najbližu bolnicu u teškom stanju, ali je ubrzo preminuo.

U napadu je teško povređen najmanje još jedan učenik.

Vladislav je navodno trpeo vršnjačko nasilje i maturant je sada želeo da se osveti. Kod njega je pronađeno i hladno oružje, prenosi Srbija Danas.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading