STRAVIČNO KRVOPROLICE MOGUĆE SVAKOG TRENUTKA: Svet u panici, Lukašenko izmestio PVO ka Poljskoj, ona spremila 15.000 vojnika na granici!

Autor:

Svet

10.11.2021

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na belorusko-poljskoj granici situacija je i danas napeta. Migranti su se poređali duž bodljikave žice na granici sa Poljskom i viču "otvorite“.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Poljske vlasti dovele su 15.000 vojnika na granicu protiv migranata

Oružane snage Belorusije povećale su sastav dežurnih snaga protivvazdušne odbrane duž državne granice, saopštila je pres-služba beloruskog Ministarstva odbrane.

"Duž državne granice Belorusije, na zapadnom i severozapadnom pravcu, Oružane snage Belorusije povećale su sastav dežurnih snaga PVO" navodi se u saopštenju.

S druge strane, poljske vlasti dovele su 15.000 vojnika na granicu protiv migranata, što je ministar spoljnih poslvoa Belorusije Vladimir Makej okarakterisao kao "narušavanje svih normi".

- Danas, dovođenjem... već 15 hiljada vojnika protiv uplakanih žena i dece i ne puštajući ih u Evropu, gde oni toliko žele da stignu - ne mogu to ni da zamislim. Ovo je kršenje svih normi - rekao je Makej na brifingu u Moskvi, prenosi Sputnjik.

Podsetimo, tokom noći na belorusko-poljskoj granici grupa migranata pokušala je da se probije kroz bodljikavu žicu koju su postavili poljski graničari. Beloruski graničari su, takođe, noćas zatekli nekoliko migranata koje su pretukle poljske snage bezbednosti.

Pretučenim migrantima odmah je pružena lekarska pomoć.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Boris

11.11.2021 08:33

Pa vodite ih u Minsk ili Moskvu ako vam je toliko zao,cuj zale se na Poljake sto brane svoju teritoriju,davno je pao Berlinski zid!?

Dario

11.11.2021 18:32

@Boris - Pa Borise nije Minsk i Moskva vodila Rat nego bas ta tvoja us..na Evropa pa zato i Trebaju doci bas u Poljskoj a pogotovo u Njemackoj, Hrvatskoj itd. to vama treba clanicama Nato-a sto vise Emigranata to bolje !!!!! unistite ste citave Drzave tih Emigranata a da neprimite emigarante e nemoze !!!! bas ce te sve vi to primti ili sledi gutanje Atomke !!!!!