ŠETALI SU ŠUMOM I NAIŠLI NA NAJJEZIVIJI PRIZOR KOJI NISU VIDELI NI U NAJGORIM NOĆNIM MORAMA! Sve je izgledalo normalno, a onda je usledio haos!

Autor: Republika

Svet

08.11.2021

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jeziva scena zabeležena je u kanadskom gradu Kvebeku, a istraživači su uspeli da je snime.

Foto: Printscreen

Šetače koji su išli šumom u Kvebeku prestravila je retka pojava

Neobična, pa i krajnje jeziva scena, zabeležena je u šumi u kanadskom gradu Kvebeku kada je grupa istraživača prisustvovala jednoj od izuzetno retkih prirodinih pojava tokom koje, ni manje ni više, nego dolazi do podizanja i spuštanja tla tako da se čini kao da će neka grdosija da se pojavi ispod površine. 

- Ovo je najčudnija stvar koju sam ikad video - jedan je od brojnih komentara ispod videa objavljenog na Tviteru.

Međutim, iako izgleda jezivo, postoji logično objašnjenje zašto do toga dolazi.


Naime, tokom nevremena, zemlja postaje zasićena vodom zbog čega gubi na čvrstini. Kako snažan vetar pomera krošnje drveća, tako stabla svojim korenjem deluju poput poluge koja povlači zemlju gore i spušta je nazad. Zbog toga se stvara efekat "disanja".

U svakom slučaju, u pitanju je situacija koja se zaista retko viđa.

Inače, snimak je nastao 2018, a mediji su ga ponovo aktuelizovali budući da oluje praćene jakim vetrovima nisu retkost u Kanadi, pa se očekuje da će takvih pojava biti i ove zime.    

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading