DELTA SOJ OTPORAN NA VAKCINE?! Studije pokazale nisku efikasnost

Autor: Republika/Tanjug

Svet

18.08.2021

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nove studije su pokazale da su vakcine manje efikasne u borbi protiv delta soja korona virusa, rekla je direktorka američkog Centra za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti dr Rošel Valenski.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Primanje treće doze vakcine, ilustracija

Ona je potvrdila da se zalaže za primenu treće doze vakcine i ukazala da se u studiji o vakcinaciji u domovima za starija lica navodi da je efikasnost vakcina u slučaju kontakta sa delta varijantom korone opala na 53 odsto, prenosi Rojters.

Dr Valenski se pozvala i na rezultate jedne izraelske studije koja je pokazala povećan rizik od težih formi kovida-19 među onima koji su rano vakcinisani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Nina

18.08.2021 17:21

Znaci dzaba ste krecili

Odgovori 4 14
Duksi

18.08.2021 18:05

Proizvodjači vakcina protiv virusa gripa svake godine su čekali da se pojavi virus, pa su na osnovu detekcije koji virus je u pitanju proizvodili vakcinu. Za Kovid-19 proizveli vakcine i posle pojave novih varijanti virusa ne proizvode nove vakcine.

Odgovori 16 1
Andreja

19.08.2021 12:56

@Duksi - Proizvodjaćima vakcina odgovara da se vakcinišemo na 6 meseci. A još bolje svakog meseca, jer bi zaradili više para.

Odgovori 14 0