GRČKOJ POSLE POŽARA STIŽE NOVA POŠAST! Zastrašujuće upozorenje stručnjaka! (FOTO)

Autor: Republika

Svet

09.08.2021

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesor Eftimios Lekas sa Univerziteta u Atini upozorio je da Grčka treba da se spremi na novu opasnost nakon što su je prethodnih dana zadesili stravični požari.

Foto: Tanjug/AP

 

Grčku nakon stravičnih požara čeka nova zastrašujuća nepogoda, upozorio je profesor dinamičke tektonske primenjene geologije i upravljanja katastrofama sa Univerziteta u Atini, Eftimios Lekas, koji tvrdi da toj zemlji za koji dan prete razarajuće poplave. 

Poplave su moguće odmah nakon ovakvih požara. Rizik od poplava nakon požara povećava se za sedam puta. Budite spremni - upozorio je on za SKAI, objašnjavajući da se tokom požara u atmosferu ispušta ogromna kolličina gasova koji utiču na formiranje gradonosnih i kišnih oblaka, pa samim tim i na pojavu pljuskova.  

- Požari će ostaviti duboke socijalne, ekonomske i posledice na okolinu, uključujući uticaj na vazduh, atmosferu i biosferu - dodao je profesor, čije su reči potvrdili i pripadnici vatrogasnih službi, navodeći kako bi svi kapaciteti uskoro trebalo da se pripreme za novu dolazeću katastrofu. 

Podsetimo, razorni požari u Grčkoj besne već duže od nedelju dana, a nakon što je vatrena stihija savladana u okruženju glavnog grada Atine, vatra se rasplamsala na ostrvu Eviji, čija je ogromna površina bukvalno pretvorena u prah i pepeo. 

Danas su i tri helikoptera za gašenje požara iz naše zemlje otišla da pomognu grčkom narodu, nakon što su u nedelju iz Niša tamo krenula 37 pripadnika sektora za vanredne situacije sa 13 vatrogasnih vozila.        

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading