ŠTA JE TO NA GLAVI KIM DŽONG UNA?! Otisak na potiljku severnokorejskog vođe proizveo lavinu teorija zavera, nikom nije jasno šta su mu uradili!

Autor: Republika

Svet

04.08.2021

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severnokorejski vođa Kim Džong Un se još jednom u javnosti pojavio sa sumnjivom mrljom na glavi, delimično prekrivenom ogromnim flasterom, što je pokrenulo salve dodatnih komentara o njegovom navodno ugroženom zdravlju.

Republika

Foto: printscreen/Pyongyang broadcast service

Kimov potiljak izazvao pomamu

Severnokorejski vođa Kim Džong Un (37) ne prestaje da intrigira svetsku javnost, pa je tako i njegovo najnovije pojavljivanje, emitovano na državnoj televiziji, izazvalo opštu pomamu, budući da se u jednom trenutku jasno videlo da on na potiljku ima veliku tamnu mrlju, delimično prekrivenu ogromnim flasterom, što je pokrenulo novu lavinu komentara, ali i teorija zavera o njegovom zdravlju. 

Mediji su prvi put flaster primetili na vojnoj paradi krajem jula, kada se o zdravlju lidera najzatvorenije zemlje sveta već uveliko polemisalo budući da je od početka godine vidno smršao. Prema nekim procenama, u pitanju je više od 19 kilograma. Osim toga, u junu je državna televizija objavila neobičan prilog koji prikazuje muškarca kako govori da je Kim naglo izgubio kilograme i da su svi počeli da plaču kada su videli njegove nove fotografije.

Budući da se Kimov imidž gradi i oblikuje putem državnih medija, emitovanje takvog snimka je bio potez bez presedana, međutim, kako se ispostavilo, on je ipak služio da probudi simpatije kod ljudi nakon velike krize koja je zahvatila državu zbog pandemije koronavirusa.

- Kim se 11. jula sastao s pevačima i tada na njegovoj glavi nije bilo ničeg sličnog - piše NK Daily, aludirajući na to da je mrlja na glavi najverovatnije nastala nakon tog događaja.

Takođe, mrlje nije bilo ni na nedavnom njegovom pojavljivanju u javnosti kada je položio venac na spomenik posvećen kineskim vojnicima stradalim u Korejskom ratu.   

- I 2020. Kim se u javnosti pojavio s čudnim tamnim tragovima na potiljku. Stručnjaci su tada tvrdili da se radi o mestu uboda igle nakon operacije srca - prenose svetski mediji, ali ne objašnjavaju o kakvim je tačno ubodima reč. 

Podsetimo, Kimovo zdravlje je predmet međunarodnih rasprava već godinama s obzirom na to da bi njegova smrt pokrenula pitanja u vezi sa nasledstvom i stabilnošću te nuklearne sile.

Naime, severnokorejski vođa u ovom trenutku nema jasnog naslednika i situacija u toj zemlji po pitanju moći i odlučivanju mogla bi dodatno da se zakomplikuje ukoliko on umre ili iz nekog drugog razloga ne bude mogao da obavlja svoju dužnost.

BBC piše da se smatra da Kimova sestra Kim Jo Jong nije kandidatkinja za preuzimanje vlasti te da bi moglo da se dogodi da Severnu Koreju nakon Kim Džong Una po prvi puta u istoriji vodi neko ko nije član porodice Kim.

Republika

Foto: printscreen/Pyongyang broadcast service

Kim poznat po tome da uživa u porocima

Inače, Džong Un je poznat kao strastveni pušač, a oni koji ga prate kažu da se severnokorejski diktator muči s problemima koji potiču od njegove težine i stila života. Navodno alkoholna pića konzumira u velikim količinama, a čuveni su i izveštaji o njegovom neumerenom konzumiranju sira.

Zvaničnici obaveštajne zajednice Južne Koreje prošle su godine poslanicima u južnokorejskom parlamentu rekli da veruju da Kim teži 140 kilograma i da je od 2011. do danas svake godine dobijao u proseku šest do sedam kilograma. Međutim, poslednje fotografije koje je objavila državna novinska agencija KCNA pokazuju kako je izgubio, nagađa se, najmanje 20 kilograma.

Kim je, ako je verovati zapadnim medijima koji se pozivaju na informacije iz južnokorejskih obaveštajnih krugova, osim srca operisao i cistu s članka, a BBC piše da se prethodno nagađalo da Kim boluje ili od dijabetesa ili od gihta. Njegov otac Kim Džong Il i deda Kim Il Sung takođe su bili gojazni i strastveni pušači, a obojica su umrli od srčanog udara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading