(FOTO) BEBA ROĐENA SA 337 GRAMA POBEDILA NULA POSTO ŠANSI DA PREŽIVI! Pogledajte kolicki je bio, a kako sada izgleda na proslavi PRVOG ROĐENDANA!

Autor: Republika

Svet

21.06.2021

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ričard Skot Vilijam Hačinson iz SAD upisan je u Ginisovu knjigu rekorda kao najmanja rođena beba na planeti, budući da je imao samo 337 grama jer ga je njegova majka Bet donela na svet skoro pet meseci pre termina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Maleni Ričard Skot Vilijam Hačinson iz američkog grada Sejnt Kroiks, država Viskonsin, rođen je sa svega 337 grama i bio je toliko sićušan da su njegovi roditelji mogli da ga drže u šaci i tako nunaju, a upisan je u Ginisovu knjigu rekorda, kako zbog veličine sa kojom je rođen, tako i zbog činjenice da je uspeo da pobedi sve procene lekara da ima 0% šanse da preživi. 

Ričard se rodio 131 dan pre očekivanog roka u bolnici u Mineapolisu, država Minesota, odnosno skoro pet meseci pre termina i to nakon što se njegovoj majci Bet iznenada zakomplikovala trudnoća. Lekari su odlučili da je porode uprkos činjenici da je beba imala nešto malo više od četiri meseca, dajući gotovo nikakve šanse da ona preživi. 

Da stvar bude potresnija, majka i otac mališana nisu mogli sa njim da budu u bolnici, budući da su na snazi bile stroge epidemiološke mere usled koronavirusa, ali su ga svakog dana posećivali vozeći se od Viskonsina do Mineapolisa.         

 

 

- Pobrinuli smo se da svaki dan budemo tamo kako bismo mu pružili podršku - rekao je Ričardov otac i dodao kako veruje da je mališanu to pomoglo da sve prebrodi jer je znao da može da računa na njih.

 

 

U decembru 2020, nakon što je proveo više od šest meseci u bolnici, Ričard je konačno pušten kući.

- Nisam mogla da verujem da je to isti dečačić koji je nekad bio toliko bolestan da sam se bojala da neće preživeti. Isti taj dečačić koji mi je nekad stajao na dlanu, s kožom toliko prozirnom da sam mogla videti svako njegovo rebro i krvnu venu. Bila sam tako ponosna na njega - rekla je neonatolog Stejsi Kern.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Ričard je u junu proslavio 1. rođendan

Ričard je 5. juna proslavio prvi rođendan, snažniji nego ikad, u društvu porodice i tri psa.  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading