(FOTO) GRAĐANIMA ZABRANIO DA PUTUJU ZBOG KORONE, A EVO KAKO MU SE ĆERKA BAŠKARI U MONAKU! Brutalni napadi na premijera Bavarske

Autor: Republika

Svet

23.05.2021

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bavarski premijer Markus Zeder omogućio je ćerki Gloriji da uživa u čuvenoj kneževini Monako iako je ta destinacija obeležena kao crvena zona za Nemce zbog pandemije koronavirusa, što je razbesnelo građane njegove zemlje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Markus Zeder u društvu austrijskog kancelara Sebastijana Kurca pre pandemije korone  

Bavarski premijer Markus Zeder (54), jedan od najglasnijih zagovornika strogih mera zatvaranja tokom pandemije koronavirusa, pogotovo kada su u pitanju putovanja i napuštanje granica Nemačke, našao se na meti žestokih kritika nakon što se njegova ćerka Glorija sa pratiocima na društvenim mrežama pohvalila kako se baškari u raskošnom Monaku

- Selfi ispred hotela, snimak panorame plaže... uvek bez maske. Gledajući fotografije Zederove ćerke moglo bi se reći kako pandemije na francuskoj mediteranskoj obali više ni nema - pišu nemački mediji, a prenosi Feniks Magazin, napominjući ironično kako je mlada Glorija baš izabrala destinaciju koja se u Nemačkoj još smatra rizičnom samo da bi prisustvovala trci za Veliku nagradu Monaka. 

 

 

Kada su mediji pitali Zedera za komentar u vezi sa tim, on je samo svima poželeo prijatan vikend i otišao s osmehom na licu. 

- Želim svima da napokon imaju malo vremena za opuštanje tokom ovih prazničnih dana, to možete učiniti na obali ili u Bavarskoj - istakao je Zeder još jednom isprovociravši građane pozivom da ostanu u svojoj zemlji. 

 

 

Inače, Institut Robert Koh je Monako klasificirao kao rizično područje još 1. novembra prošle godine, a na tom popisu je čuvena kneževina i danas. Osim toga, francusko savezno ministarstvo spoljnih poslova propisalo je da je obavezno nošenje maski na javnom mestu. 

 


 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading