(VIDEO) NOVE BOMBE U JERUSALIMU! Primirje potrajalo nekoliko sati, opet divljaju sukobi Izraelaca i Palestinaca u drevnom gradu

Autor: Republika

Svet

21.05.2021

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama je objavljen video-snimak na kom se vidi kako se Palestinci sukobe sa pripadnicima izraelskih snaga bezbednosti ispred džamije Al Aksa, odakle je i krenuo rat pre 11 dana, a zhatim bivaju rasterani dimnim bombama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nova drama u Jerusalimu, izraelske snage zasule su Palestince dimnim bombama

Novi nemiri izbili su u Jerusalimu između izraelskih snaga bezbednosti i Palestinaca koje je policija zasula dimnim bombama i to samo nekoliko sati nakon što je između te dve zaraće strane na snagu stupilo primirje posle 11 dana krvoprolića i skoro 300 palih žrtava. 

Na društvenim mrežama je osvanuo snimak koji prikazuje sukobe kod džamije Al Aksa, baš na mestu odakle je pre 11 dana i započeo krvavi obračun, nakon što su Palestinci organizovali proteste jer su Izraelci počeli s njihovim prinudnim iseljavanjem iz tog dela istočnog Jerusalima. 

Svi napori da se prekine sukob urodili su plodom tek 11. dana i uz posredovanje Egipta, kada je Izrael pristao na primirje, ali uz naznaku da se svi njihovi razgovori sa suparničkom stranom odnose na političko krilo Palestine - Fatahom i da sa Hamasom nema razgovora.

 

 

Slavlje nakon proglašenja primirja krenula je s obe strane "žice", a Palestinci su već od ranih jutarnjih sati krenuli da se okupljaju kod džamije Al Aksa, zbog čega su izraelske snage bezbednosti bile u pripravnosti.

Veruje se da je neka bezazlena provokacija izazvala novi haos, budući da je situacija i te kako i dalje napeta, pa se strahuje od novog masakra.  

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading