(FOTO) BOMBOM RAZNELI VERNIKE NA MOLITVI! Tela leže svuda oko džamije, brutalno ubijen i imam

Autor: Republika

Svet

14.05.2021

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi stravični bombaški napad dogodio se u glavnom gradu Avganistana manje od nedelju dana nakon eksplozije kod škole u kojoj je stradalo više od 50 ljudi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Stravičan bombaški napad dogodio se u avganistanskoj prestonici Kabulu, u distriktu Šakar Darah, kada je bomba eksplodirala u džamiji i to tokom molitve vernika, pri čemu je stradalo najmanje 12 njih, među kojima i imam. 

U pitanju je prvo takvo krvoproliće otkad su talibani i avganistanska vlada sklopili kratkotrajno primirje, pre svega zbog jučerašnjeg praznika, Ramazanskog bajrama.

- Broj stradalih se popeo na 12, dok je 15 ljudi povređeno - saopštio je portparol policije Kabula.    

 

Inače, to je bilo četvrto zvanično primirje tokom sukoba koji traje skoro dve decenije.

 

Najnovija eskalacija nasilja u Avganistanu dogodila se nakon što je administracija američkog predsednika Džoa Bajdena saopštila kako će od 1. maja početi s povlačenjem svojih trupa iz Avganistana. Nedugo potom je ispred škole u Kabulu podmetnuta bomba koja je ubila više od 50 ljudi.  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading