(VIDEO) HAMAS RAKETIRAO JERUSALIM: Nakon isteka ultimatuma usledio napad, EVAKUISAN izraelski parlament

Autor:

Svet

10.05.2021

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon isteka ultimatuma palestinske organizacije Hamas upućen izraelskoj vladi da povuče bezbednosne snage iz kruga džamije Al Aksa, na Jerusalim su ispaljene rakete. Izraelski parlament evakuisan je nakon raketiranja, a duž granice sa Gazom Izrael je pojačao snage.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nekoliko trenutaka posle aktivacija sirena za vazdušnu opasnost, čule su se detonacije. Predstavnik vojnog krila Hamasa Abu Obeida  potvrdio je da su raketni napadi odgovor na, kako je naveo, "zločin i agresiju" koje Izrael čini u Jerusalimu, prenosi AP.

- Ovo je poruka koju neprijatelj mora dobro da razume - poručio je Obeida i zapretio novim napadima ukoliko Izrael ponovo naredi svojim bezbednosnim snagama upad u džamiju Al Aksa ili sprovede proterivanje Palestinaca koji žive u istočnom Jeurslimu.

​Nakon raketiranja evakuisan je izraelski parlament.

​Izrael je pojačao snage na Zapadnoj obali i oko pojasa Gaze kako bi se sprečilo širenje nemira iz istočnog Jerusalima, gde su se Palestinci sukobili sa policijom.

Obustavljena "Vatrena kočija"

Izraelska vojska saopštila je danas da je na jedan dan obustavila veliku vežbu.

Oni su to učinili kako bi se usredsredili na pripremu za moguću eskalaciju nasilja dok tinja napetost sa Palestincima u Jerusalimu.

Izraelske oružane snage planirale su da započnu najveću vežbu u poslednjih 30 godina, pod nazivom "Vatrena kočija", preneo je Rojters.

Ali nakon procene situacije, načelnik Generalštaba general-potpukovnik Aviv Kohavi odlučio je da obustavi vežbu na jedan dan i naložio je snagama da sve napore usmere na pripreme i spremnost za scenarije eskalacije, navedeno je u saopštenju izraelske vojske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading