POČINJE RAT GEJTSOVIH ZA 130 MILIJARDI DOLARA! Ovo će biti jedan od najskupljih RAZVODA u istoriji, a svet je šokiran listom šta sve treba da podele

Autor: Republika

Svet

04.05.2021

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnivač kompanije "Majkrosoft" Bil Gejst razvodi se od supruge Melinde posle 27 godina braka, zbog čega mu preti da sa četvrtog padne na 17. mesto na listi najbogatijih ljudi sveta, ukoliko imovinu budu delili napola.

RepublikaFoto: Ilustracija: Republika.rs, Tanjug/AP, Pixabay
Bila i Melindu Gejts čeka težak posao da podele milijarde posle razlaza  

Amerikanci, Bil (64) i Melinda (56) Gejts, jedan od najimućnijih parova na svetu, čije se bogatstvo procenjuje na čak 130 milijardi dolara, obelodanili su čitavom svetu da se razvode posle 27 godina braka, pa su se svi brže-bolje zapitali kako će njih dvoje uspeti da podele novac, a da i dalje, kako i sami ističu, ostanu u prijateljskim odnosima. 

Da će tako nešto biti veoma teško potvrdila je već i njihova najstarija ćerka Dženifer (25), koja je obelodanila kako njenoj porodici tek predstoji "težak period pun izazova".

- Još učim kako na najbolji način da procesuiram sve ovo što se događa, kao i da na najbolji način pomognem članovima moje porodice - napisala je na Instagramu Dženifer, koja ima i brata Rorija (21) i mlađu sestru Fibi (18). 

Ona se oglasila nakon što su njeni roditelji, Bil i Melinda, na Tviteru objavili zajedničko saopštenje o tome da posle 27 godina stavljaju tačku na brak i to sporazmno, pri čemu, kako primećuje Dejli mejl, nemaju predbračni ugovor. 

- Naš zajednički rad u okviru Fondacije Bil i Melinda Gejts biće nastavljen, ali brak ne - naveli su njih dvoje, između ostalog, govoreći o Fondaciji koja je s godinama obezbedila 50 miliona dolara za borbu protiv polia i malarije i za unapređenje IT ibrazovanja širom sveta. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Melinda i Bil Gejts 

Inače, Bil i Melinda Gejst upoznali su se davne 1987. i to nedugo nakon što je Bil napunio 31 godinu i kao suosnivač kompanije "Majkrosoft" postao najmlađi milijarder u istoriji. Voleli su da kažu da ih je spojila velika strast prema slagalicama, matematičkim igrama i rešavanjima "problematičnih" zadataka.  

Ljubav je planula nedugo nakon što je Melinda postala prva zaposlena žena u Gejtsovoj kompaniji "Majkrosoft", odmah po završetku studija, i to kada su seli jedno pored drugog na jednoj poslovnoj večeri u Njujorku. 

- Imala sam utisak da se tad već ozbiljno zagrejao za mene - otkrila je 2019. Melinda u svojoj knjizi "Trenutak podizanja: Kako osnaživanje žena menja svet" i dodala da su se nekoliko dana kasnije sreli na parkingu kompanije, gde ju je on odmah pitao da izađu. 

- Pitao me je da se nađemo negde za dve nedelje, na šta sam se nasmejala i rekla mu da mu je bolje da mi kaže neki skorašnjiji datum jer mi taj njegov pristup nije dovoljno spontan - napisala je Melinda u knjizi i navela kako su se venčali šest godina nakon upoznavanja. 

Mnogo godina kasnije, međutim, par je priznao kako više ne mogu da nastave zajedno, dok je Melinda u dokumentima za brakorazvodnu parnicu, u koje je Dejli mejl imao uvid, navela kako je razlaz "nepovratan". 

- U poslednjih 27 godina učinili smo mnogo zajedno- podigli smo troje neverovatne dece, kao i našu fondaciju koja funkcioniše širom sveta, obezbeđuje ljudima zdraviji i produktivniji život. Nastavljamo da radimo na toj misiji, ali ne i na našem braku. Tražimo samo malo privatnosti za našu porodicu kada započnemo novu fazu našeg života - naveli su Bil i Melinda u zajedničkom saopštenju. 

 

 

Inače, ako bogatstvo od 130 milijardi dolara budu podelili na pola, Bil Gejts će sa četvrtog pasti na 17. mesto na listi najbogatijih ljudi, pa je u igri ogroman ulog. Zato se ne očekuje da će postupak ići lako i da par očekuje ozbiljan rat. 

Osim novca, njihova imovina uključuje nekoliko impresivnih imanja širom SAD, uključujući glavnu kuću u Vašingtonu i vile u Kaliforniji, na Floridi, u Vajomingu i Masačusetsu. Najvrednija je kuća u Sijetlu, njihov "dom iz snova" na koji je Bil utrošio neverovatnih 125 miliona dolara kako bi gledao na jezero i ispunio sve druge želje članova porodice. U toj kući je i sedište Fondacije, a poseduje kombinovani unutrašnje-spoljašnji bazen sa muzikom i fosilnim dnom. U dvorištu je, između ostalog, napravljena veštačka plaža sa peskom koji je navodno donesen sa Kariba.     

Takođe, imaju privatni avion, kao i čitavu "flotu" od 30 luksuznih automobila, među kojima su i "Porše 930 Turbo", "Jaguar XJ6" i "Ferari 348". Međutim, najvredniji je izuzetno retki "Porše 959", kojih je napravljeno svega nekoliko stotina i na koji je Bil čekao 13 godina. Za njegovu upotrebu potrebna je i posebna dozvola. 

- Bil je veliki ljubitelj sportskih automobila i uživa da u pustinji testira njihovu brzinu - podsetio je jedan prijatelj Gejstovih, napominjući da je poslednje vozilo u nizu porodice, električni "Porše Taycan". 

Bil poseduje i 1,37 deonica "Majkrosofta" čija se vrednost procenjuje na 26 milijardi dolara, a poslednjih godina je širom SAD kupio čak 200.000 ari obradivog zemljišta za kontroverzni projekat uzgajanja "superpovrća" i "superkrava" koje daju mnogo više mleka od običnih.    

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džef Bezos se od supruge Mekenzi razveo 2019. 

Iako se čini da bi razvod Gejstovih mogao da bude najskuplji u istoriji, pre njihovog se dogodio jedan razlaz koji drži ubedljivo prvo mesto kada je u pitanju taj kriterijum. Reč je o rastanku Džefa Bezosa, vlasnika "Amazona", sa njegovom dugogodišnjom suprugom Mekenzi. 

Par se razveo 2019. nakon što je obelodanjeno da Džef ima aferu, a delili su bogatstvo u iznosu od 137 milijardi dolara, pri čemu je Mekenzi dobila skoro polovinu imovine. 

 

       

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading