GUVERNER NJUJORKA ZLOSTAVLJAO ŽENE?! Trampov kritičar Endrju Kuomo maltretirao čak tri svoje pomoćnice

Autor: Republika

Svet

09.03.2021

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Endrju Kuomo, prvi čovek države Njujork, optužen je da je seksualno uznemirao najmanje tri žene, od kojih su neke radile za njega.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Endrju Kuomo 

Njujorški javni tužilac Letisija Džejms imenovala je tim za istragu navoda da je guverner države Njujork Endrju Kuomo seksualno uznemiravao svoje pomoćnice.

Reč je o čuvenom demokrati i velikom kritičaru Donalda Trampa koji je neposredno nakon izbora republikanca za predsednika 2016. rekao u slengu da bi tadašnjeg šefa SAD olupao o pod samo da nije guverner. Takođe, on je žestoko napadao Trampa i zbog optužbi da je seksualno uznemirao svoje saradnice, da bi se sada ispostavilo da je sve to isto verovatno radio i on. 

RepublikaFoto: AP/Julio Cortez
Donald Tramp 

U timu za istragu Kuoma biće bivši federalni tužilac Džon Kim i advokat za radno pravo En Klark

- Nema sumnje da oboje imaju znanja i iskustvo neophodno za vođenje istrage i da Njujorčanima pruže odgovore koje zaslužuju - navedeno je u saopštenju tužilaštva.

Inače, nekoliko žena, uključujući tri bivše službenice u Kuomovom kabinetu, optužilo ga je da je davao neprimerene komentare o njihovom izgledu, postavljao pitanja o njihovom seksualnom životu i u nekim slučajevima im davao neprijatne zagrljaje i neželjene poljupce.

Guverner Kuomo je negirao da je ikog dodirivao na neprimeren način i rekao da su neke tvrdnje lažne. Ipak, on je priznao i izvinio se za to što se sa nekim ženama šalio, a što su one protumačile kao flert.
Kuomo je rekao da u tom trenutku nije shvatio da su njegovi potezi štetni.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading