KORONA SLAMA ITALIJU: Novozaraženih je sve više, novi sojevi haraju, a broj mrtvih dostigao je brojku od koje su svi strahovali

Autor: Republika

Svet

09.03.2021

08:23

Italija nikako da se izvuče iz začaranog kruga zastrašujućeg crnog bilansa, a sada je po broju mrtvih od kovida-19 završila u grupi zemalja koje su izgubile najviše stanovništva.

Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Zdravstveni sistem Italije ponovo je preopterećen zbog pandemije

Čitavo Apeninsko poluostrvo nalazi se u veoma teškoj krizi zbog pandemije koronavirusa - broj novozaraženih raste iz dana u dan, sve je više registrovanih slučajeva novih sojeva kovida-19, a vakcinacija ne ide po planu kakvom su sve svi nadali kako bi opaki virus konačno bio poražen. 

A ono što situaciju čini dodatno dramatičnom jeste da je ukupan broj žrtava koronavirusa u toj zemlji prešao 100.000.

To je saopštilo italijansko Ministarstvo zdravlja, podsećajući da je Italija sedma zemlja na svetu koja je dostigla taj crni bilans posle SAD, Brazila, Meksika, Indije, Rusije i Britanije.

- U poslednja 24 časa od kovida-19 preminulo 318 ljudi, tako da ukupan broj preminulih iznosi 100.103 - navelo je ministarstvo.

Broj novozaraženih od korona virusa tokom proteklih 24 časa porastao je za 13.902. To je pad u odnosu na prethodni dan kada je iznosio 20.765, međutim, lekari upozoravaju da je to i dalje previše za ionako preopterećen zdravstveni sistem zemlje.

 

Komentari (0)

Loading