Javnost u Britaniji zabrinuta: Novi soj koronavirusa brže se širi

Autor: Tanjug, Republika

Svet

19.12.2020

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trenutno se rade detaljna ispitivanja.

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Foto: Ilustracija

Novi soj korona virusa identifikovan u Velikoj Britaniji može brže da se širi i trenutno se istražuje da li on izaziva veću stopu smrtnosti,saopštili su danas britanski zvaničnici.

- Kao što je saopšteno u ponedeljak, Zavod za javno zdravlje Velike Britanije je identifikovao novu varijantu kovid-19 putem proučavanja genoma virusa i trenutno se radi na detaljnim studijama osobina novog soja - rekao je danas načelnik Državne zdravstvene službe Kris Viti, prenosi Rojters.


On je dodao i da na osnovu svih raspoloživih podataka iz dosadašnjeg toka ispitivanja virusa vladina savetodavna medicinska grupa (NERVTAG) smatra da se novi soj "može brže širiti.“

 


Ranije je potvrđeno da je u Velikoj Britaniji identifikovana "nova varijanta" korona virusa za koju se veruje da je uzrokovala brže širenje zaraze na jugoistoku zemlje, navodi agencija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading