ITALIJANI PROLUPALI: Naručili vakcine preko zubarske oridinacije zahvaljujući preporuci "kineskog prijatelja"

Autor: Tanjug, Republika

Svet

12.11.2020

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je dnevni list "Il Fato Kotidijano" u svom članku opisao pozadinu pokušaja kupovine vakcina protiv grupa, italijanska policija je otvorila istragu i već izdala nalog za prve kazne.

RepublikaFoto: pixabay.com

Naime vlasti severne regije Lombardija su naručile vakcinu, ali je "Il fato Kotidijano" otkrio da je lek proizveden u Indiji, naručen je preko turskog posrednika, a sve zahvaljujući preporuci "kineskog prijatelja".

Kako piše list, 150.000 doza vakcine vlasti regije Lombardija su naručile preko male zubarske ordinacije iz Bolcana koja, utvrdila je policija, nije bila upisana u registar firmi za promet ovakvim medicinskim preparatima.


Istraga se nastavlja, ali je za sada zubarska ordinacija kažnjena sa 6.000 evra, jer se upustila u posao za koji nije bila ovlašćena.

 
List koji je otkrio aferu piše kako je ovo samo najnovija u nizu afera i pogrešnih poteza koje je regionalna vlast Lombardije, sačinjena od stranaka desnog centra, napravila u vreme pandemije kovida-19.

U Italiji prema vestima koje stižu od lekara sa terena nedostaju vakcine protiv gripa, podseća list.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading