Dramatičan porast zaraženih u Hrvatskoj: Brojke su eskalirale, postoji više žarišta!

Autor: index.hr, Republika

Svet

22.10.2020

19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Zagrebu se i sutra očekuje jako velik broj novih slučajeva. Kako kaže zamenica direktora NZJZ-a Andrija Štampar Sandra Šikić, možda i veći od današnjeg.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

"705 slučajeva su u protekla 24 sata. S obzirom na velik broj slučajeva, epidemiolozi ne stignu obraditi sve kontakte u 24 sata. Očekujemo i veće brojeve. Moramo povećati resurse, zdravstvene kadrove koji će nam pomoći pratiti kontakte ili menjati strategiju", kaže Šikić i dodaje kako danas do kasnog poslepodneva već ima više od 450 slučajeva u Zagrebu, a testiranja traju do duboko u noć.

"Može se dogoditi da broj bude i veći sutra", kaže Šikić te dodaje kako su u Zagrebu aktivne tri kovid ambulante, a Hrvatski zavod će otvoriti još jedno mesto uzimanja uzoraka da se smanje gužve.

Poseban problem je što ne postoji jedno žarište, već su eskalirali brojevi. "To poziva na dodatni oprez i da se krajnje ozbiljno shvate mere", zaključila je Šikić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading