RAZOTKRIVENO! Obama i Hilari Klinton zajedno ŠUROVALI PROTIV TRAMPA

Autor: Tanjug, Republika

Svet

30.09.2020

13:42

Podaci kancelarije za obaveštajne poslove američke vlade pokazuju da je administracija bivšeg predsednika Baraka Obame znala da bivša demokratska kandidatkinja za predsednika Hilari Klinton pokušava da Donalda Trampa poveže sa Rusijom i tako skrene pažnju javnosti sa skandala oko spornih mejlova uoči predsedničkih izbora 2016. godine.

Tanjug/AP
Hilari Klinton

Direktor kancelarije Džon Retklif pismeno je u utorak obavestio Senatski komitet za pravosuđe da je prethodna administracija pribavila ruske obaveštajne podatke u julu 2016. godine sa optužbama protiv Klintonove, ali je upozorio da obaveštajna zajednica "ne zna koliko su tačni ovi navodi, niti u kojoj meri analiza ruske obaveštajne službe može odražavati preterivanje ili izmišljotinu, preneo je Foks njuz.

Retklifovo pismo ne nudi detalje o obaveštajnim podacima, ali otkriva da rukom napisane beleške bivšeg direktora CIA Džona Brenana pokazuju da je bivši predsednik Obama bio informisan o tome.


Prema Retklifovim tvrdnjama, obaveštajni podaci uključuju "navodno odobrenje Hilari Klinton 26. jula 2016. da se realizuje predlog jednog od njenih spoljnopolitičkih savetnika i da se osramoti Donald Tramp izazivanjem skandala koji upućuje na umešanost ruske službe bezbednosti“.

Politiko je izvestio da je Nik Meril, portparol Hilari Klinton, ove optužbe nazvao "neosnovanim" i pogdno ih ocenio.

"Ovo su ruske dezinformacije“, tvitovala je Rejčel Koen, portparolka potpredsednika Senatskog obaveštajnog odbora Marka Varnera.

Predsednik senatskog pravosudnog odbora Lindsej Grejam rekao je da će pregledati informacije, napominjući da će ih Retklif prezentovati u poverljivom okruženju.

- Ove najnovije informacije koje je pružio pokazuju da je u FBI možda postojao dvostruki aršin u vezi sa optužbama na račun kampanje Hilari Klinton i ruske umešanosti - rekao je Grejam.

 

Komentari (0)

Loading