Milo je puko! Fantomski glasači više neće moći na izbore, ovo je kraj

Autor: Informer, Republika

Svet

25.08.2020

21:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nebitno što je neko ostao u biračkom spisku, uslovno rečeno - na osnovu Zakona, on nema mogućnost da glasa jer ne ispunjava taj najvažniji tzv. rezidencijalni uslov. To je jedna mogućnost koju kriminalna organizacija kao što je DPS zloupotrebljava godinama. Ovo je kazao je na press konferenciji narodne koalicije "Za budućnost CG" poslanički kandidat i potpredsednik NSD, Slaven Radunović.

RepublikaFoto: youtube.com/ Nemanja 00
Milo Đukanović

On je istakao da je tačno da svi građani koji žive u inostranstvu ne koriste to pravo, tj. najveći broj njih, iako ima preko 50 000 upisanih na taj način. 

- U Crnoj Gori nikad, osim na referendumu, nije glasalo preko 20 hiljada, uglavnom je to između 10 i 15 hiljada glasača. Ovog puta - i zbog naše akcije sa tim u vezi i zbog korone koja je veliki problem jer od momenta povratka moraju provesti 15 dana u samoizolaciji i karantinu - mislim da će ovaj broj biti sveden na minimum - rekao je Radunović.

Komunikacija sa nadležnima u Luksemburgu, Nemačkoj, Austriji, Francuskoj.

 

On je naglasio da su u komunikaciji sa Ministarstvima spoljnih poslova pomenutih država, ali i sa sva tri distrikta Luksemburga. 

- Svi su kontaktirani i obavešteni, svima su dostavljeni spiskovi ljudi koji bi mogli da glasaju na osnovu prava koje proizilazi iz prebivališta. Stoga, ukoliko odluče da ipak glasaju - neka im onda u Crnoj Gori isplaćuju socijalna davanja a ne u Nemačkoj, ili nekoj drugoj državi u kojoj žive - poručio je Radunović.

Kad su u pitanju državljani Srbije, Radunović je kazao da će posebna pažnja biti posvećena ljudima koji imaju prebivališe u opštinama Tutin, Novi Pazar i u Hercegovini.

 

-  Obećavam vam da će svako ime biti dostavljeno vlastima ovih država - rekao je Radunović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading