NIŠTA IM NIJE JASNO: Moskva potpuno zbunjena oko trovanja Navaljnog

Autor: Tanjug, Republika

Svet

25.08.2020

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kremlj je zbunjen nemačkom teorijom prema kojoj je ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni otrovan, saopštio je portparol vlade Rusije Dmitrij Peskov.

RepublikaFoto: tanjug/AP
Kremlj

On je rekao da Kremlj odbacuje navode o umešanosti ruskih vlasti u trovanje, kao i da su lekari u Rusiji spremni da sa svojim nemačkim kolegama razmenjuju podatke o stanju Navaljnija.

Peskov je rekao da ruski i nemački specijalisti raspolažu identičnim medicinskim podacima o ovom slučaju, ali da su njihovi zaključci različiti, prenela je novinska agencija TAS.


"Ne razumemo zašto su naše kolege u Nemačkoj u tolikoj žurbi da upotrebe reč trovanje", rekao je portparol Kremlja i dodao da je ova teorija bila među prvima koje su razmatrali ruski lekari, ali da "supstanca još uvek nije identifikovana".

Peskov je takođe rekao da su ruski lekari spremni da razmenjuju informacije, rezultate testova i biološki materijal u vezi sa zdravstvenim stanjem Navaljnija sa njihovim nemačkim kolegama, kojima planiraju da iznesu ovaj predlog.

Portparol vlade Rusije je istakao da su optužbe o umešanosti ruskih vlasti u trovanje Alekseja Navaljnija netačne i da Kremlj nema nameru da ih shvata ozbiljno.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading