BEZ NOVCA I TITULA! Hari i Megan moraju da snose posledice zbog svoje odluke

Autor: Informer.rs

Svet

18.01.2020

19:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Princ Hari i njegova supruga Megan više neće koristiti kraljevske titule.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Princ Hari i Megan Markl

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, princ Hari i Megan Markl više neće koristiti kraljevske titule, niti će dobijati novac iz javnih fondova za svoje kraljevske dužnosti, saopšteno je iz Bakingemske palate.

U saopštenju se navodi da je u kraljevskoj porodici postignut dogovor koji podrazumeva da će se princ Hari i njegova supruga povući iz kraljevskih dužnosti. Oni ubuduće neće predstavljati krunu, i neće imati pravo da dobijaju novac iz državne kase za obavljanje kraljevskih dužnosti.

Hari i Megan će, kako prenose britanski mediji, vratiti i novac poreskih obveznika koji su iskoristili da bi renovirali svoj dom.

Podsetimo, princ i njegova supruga Megan Markl odlučili su da se odreknu kraljevskih dužnosti. Oni su nedavno objavili da se povlače kao stariji članovi kraljevske porodice, a kako su rekli, plan im je da postanu finansijski nezavisni.

Kraljica Elizabeta II je zvanično podržala njihovu odluku nakon porodičnog sastanka na kom je o tome detaljnije porazgovarala s unukom Harijem.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading