"Kad raskomadam telo, delove stavite u vreće": Objavljen snimak poslednjih pola sata života novinara Džamala Kašogija

Autor:

Svet

10.09.2019

21:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski dnevni list Dejli sabah objavio je transkript audio-snimka na kojem se čuje razgovor ljudi iz saudijskog odreda smrti 12 minuta pre nego što je novinar Džamal Kašogi stigao u saudijski konzulat u Istanbulu, kao i njegove poslednje reči pre nego što je ubijen prošle godine u oktobru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džamal Kašogi

Na jednom snimku je razgovor Mahera Abdulaziza Mutreba, saudijskog obaveštajca i telohranitelja prestolonaslednika Muhameda bin Salmana, i dr Salaha Muhameda el Tubaigija, forenzičara.

Mutreb: Da li je moguće da telo smestimo u torbu?

El Tubaigi: Ne. Preteško je. Oduvek radim s leševima. Znam kako ih treba izrezati. Iako nikad nisam radio s toplim leševima, ali i s tim ću lako. Obično stavim slušalice na uši i slušam muziku kad režem leševe. Tokom postupka sebi sipam kafu i pušim. Nakon što raskomadam telo, vi ćete delove tela staviti u plastične vreće, staviti ih u kofere i izneti iz zgrade.

Na snimku se čuju jezivi zvuci obdukcijske testere kojom je iskomadano Kašogijevo telo

 

 

Mutreb potom pita da li je stigla "životinja koju treba žrtvovati", nakon čega neidentifikovani član odreda za smrt kaže: "Stigao je". Sledi kraći razgovor ubica sa Kašogijem, koga potom drogiraju, a on im kaže da mu ne zatvaraju usta jer je astmatičar.

- Ne činite to, ugušićete me - bile su zadnje Kašogijeve reči. Na snimku se čuje borba ubice s novinarom koji se guši, kao i njegov zadnji uzdah.

Potom se čuju jezivi zvuci obdukcijske testere kojom je El Tubaigi pola sata komadao Kašogijevo telo, čiji ostaci još uvek nisu pronađeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading