Teško migrantima: Kurc ima jarku želju da postane kancelar

Autor: Tanjug

Svet

27.08.2017

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijan Kurc najavljuje da želi da postane kancelar i najavljuje poreska rasterećenja.

Foto: Tanjug
Sebastijan Kurc želi da bude kancelar, oslanja se na birače

Kurc je, u intervjuu bečkom dnevniku "Esterajh", kazao da namerava da poresko rasterećenje finansira delimično i kroz rigidniju politiku migracije i prema azilantima.

On ističe da postoji veza između poreza i migranata i azilanata.

- Troškovi za izbeglice iznose, prema ekspertima, od 2015. Do 2019. između 8 i 12 milijardi evra. Migracija nam je posebno u socijalnom sistemu izazvala ogromne troškove. Tu treba nešto preduzeti - objasnio je Kurc.

Rekao je da se, ako se podstakne i dobar privredni rast, mogu značajno smanjiti porezi.

Svoje izglede na izborima Kurc nije želeo da ocenjuje, ali jasno kaže da želi da postane kancelar koji bi promenio zemlju.

Takođe ne isključuje i manjinsku vladu OVP.

- Kao demokrata sam mišljenja da najpre treba da odluče birači pre nego što krenu spekulacije. Ukoliko budem izabran onda ću pokušati da primenim maksimalno naše predloge i zamisli, a kako to će se pokazati u pregovorima - zaključio je Kurc.

Inače u istraživanjima javnog mnjenja OVP jasno vodi ispred Slobodarske partije (FPO) i Socijaldemokratske stranke (SPO).
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading