SAD nude milion dolara za najvećeg neprijatelja te države! Priprema osvetu za ubistvo oca

Autor: Tanjug

Svet

01.03.2019

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SAD nude nagradu u iznosu do milion dolara za informacije o Hamzi bin Ladenu, sinu ubijenog vođe Al Kaide Osame bin Ladena.

RepublikaFoto: pixabay.com
Američka zastava

BBC prenosi navode neimenovanih američkih zvaničnika da Hamza bin Laden postaje novi vođa ove ekstremne islamističke organizacije. Veruje se da se on nalazi na području u blizini avganistansko-pakistanske granice.

Navodi se da je on poslednjih godina objavljivao audio i video poruke u kojima je pozivao sledbenike na napade na SAD i zapadne saveznike u znak osvete zbog ubistva njegovog oca. 


Podseća se da su pripadnici američkih specijalnih snaga 2011. ubili Osamu bin Ladena, koji je odobrio napade na SAD izvedene 11. septembra 2001, u kojima je skoro 3.000 ubijeno. 

Veruje se da Hamza Bin Laden ima oko 30 godina, a pre dve godine vlasti SAD stavile su ga na listu globalnih terorista. 



Prema informacijama Stejt departmenta, on se oženio ćerkom Mohameda Ate, islamiste koji je oteo jedan od aviona korišćenih u napadima 2001. i njime udario u kule Svetskog trgovinskog centra u Njujorku. 

BBC navodi da pisma zaplenjena iz skloništa Osame bin Ladena ukazuju na to da je on Hamzu, za kojeg se veruje da je bio njegov omiljeni sin, spremao da ga nasledi na čelu Al Kaide. 

Navodi se da se veruje da je Hamza bin Laden proveo nekoliko godina sa majkom u Iranu, gde je navodno održana i svadba, dok je prema drugim informacijama živeo u Pakistanu, Avganistanu ili Siriji. 

- Mi verujemo da je on verovatno na avganistano-pakistanskoj granici i... preći će u Iran. Ali bi on mogao da bude bilo gde... u južnoj i centralnoj Aziji - kazao je zamenik državnog sekretara SAD za diplomatsku bezbednost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading