Ovako su se venčavali američki predsednici: Melanija u haljini od 200.000$, Hilari u onoj iz marketa

Autor:

Svet

04.01.2019

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Institucija američkog predsednika jedna je od najmoćnijih u svetskoj istoriji, ali je interesantno da je većina predsedničkih parova iz SAD imala skromno, skoro radničko poreklo, te da je zbog toga kod njih, pogotovo kada su u pitanju venčanja, uglavnom izostajao glamur, koji će ih kasnije pratiti.

RepublikaFoto: instagram/ melania trumph
Stala na ludi kamen s Donaldom 2005.

Tako su na svadbama prvih parova Amerike mogli da se vide najneobičniji običaji, ali i najrazličitije odevne kombinacije mladoženja, a posebno mladi. U pitanju su bile haljine kućne proizvodnje, preko onih kupljenih u marketu, kakvu je imala baš Hilari Klinton, pa sve do raskošne venčanice Melanije Tramp, vredne vrtoglavih 200.000 dolara.

Atraktivna Slovenka udala se za Trampa 2005. u "Diorovoj" kreaciji koja je bila teška 30 kilograma. Zbog toga joj je savetovano da ne izlazi pred oltar ako ne pojede nešto "konkretnije", kako se ne bi srušila od iscrpljenosti. Haljina je bila protkana sa više od 1.500 bisera, pa Melanija nije mogla da sedi na stolici, već isključivo na klupi. Neverovatno zvuči i podatak da je venčanica šivena čak 550 sati.

RepublikaFoto: instagram/ melania trumph
Tekst potpisa

"Diorova" kreacija na atraktivnoj Slovenki bila je zbog bisera teška neverovatnih 30 kilograma

Imajući u vidu da je svadba čuvenog milijardera Trampa koštalo nekoliko miliona dolara, Melanija se posle izgovaranja sudbonosnog "da" presvukla, i to u kreaciju Vere Vang. Osim toga, gosti su na njihovom veselju uživali u keteringu koji je plaćen 110.000 dolara, dok je za burme iskeširano oko milion dolara. Podatak o tome koliko je dato za muzičare koji su zabavljali goste nikada nije obelodanjen.

RepublikaFoto: instagram/hillary clinton

Potpuno drugačije venčanje imali su Hilari i Bil Klinton, koji su se upoznali na univerzitetu Jejl 1971. Iako je budući šef SAD nakon tri godine veze želeo glamurozno venčanje, Hilari ga je ubedila da na ludi kamen stanu u dnevnoj sobi. Ona nije želela čak ni burme, ali ih je Bil ipak kupio. U skladu s takvim Hilarinim stavovima ona do poslednjeg dana nije imala venčanicu, pa ju je za nju kupila majka u obližnjem šoping-molu. Hilari se, međutim, nije tako ponašala kada se 2010. udavala njena ćerka Čelsi, kojoj su roditelji kupili venčanicu Vere Vang od 25.000 dolara.

Barbara Buš nosila svekrvin veo

Džordž Buš stariji, koji preminuo 2018. u 94. godini, upoznao je svoju buduću suprugu Barbaru na Božićnom balu kada su oboje bili tinejdžeri.

- Ko je ova prelepa devojka? - pitao je, prema svojoj priči, Buš stariji jednog prijatelja.

- To je Barbara Pirs iz Njujorka - odgovorio mu je prijatelj.

Par se venčao 1945, a Barbara je nosila veo koji je njena svekrva imala na svom venčanju. Dobili su četvoro dece.

Foto: instagram/michelle obama

Mišel odbila Baraka, pa popustila

Barak Obama imao je dosta problema da nagovori svoju buduću suprugu na sastanak, što mu je konačno uspelo 1989. Tri godine kasnije oni su se venčali. Mišel je 2018. na Instagramu objavila fotografiju sa njihove svadbe i sa pratiocima podelila podatak da je Barak na dan venčanja bio bolestan, "ali da se pred oltarom već osetio bolje".

- Tada smo igrali celu noć i isto radimo i danas. Ne mogu da zamislim da bih to mogla sa bilo kim drugim - napisala je Mišel ispod slike.

Karter morao prvo da završi školu

Rozalin Karter bila je tinejdžerka (18) kada se udala za budućeg predsednika Džimija Kartera. Prvo ga je odbila jer je bio mlad i bez škole, međutim, nakon što je završio mornaričku akademiju, ona se predomislila. Stala je sa Džimijem pred oltar 1946. Ona je za venčanu haljinu odabrala jednostavnu haljinicu do kolena, upotpunjenu rukavicama, šeširom i korsetom. Par je 2016. proslavio 70 godina braka.

Huverova supruga venčala se u crnini

Lou Henri, supruga Herberta Huvera, 30. šefa Bele kuće, bila je prava avanturistkinja koja je sakupljala stene i minerale nakon završene geologije na Stenford univerzitetu. Govorila je tečno kineski i tako postala upamćena kao prva i jedina prva dama SAD koja govori neki azijski jezik. Zbog svog neobičnog duha ona je izabrala da se uda u crnom kompletu, potpuno različitom od tada popularnih belih korseta. Svadba je održana 1898.

Ostavila Klarka Gebla zbog Regana

Nensi Regan bila je glumica i poznato je da se pre Ronalda Regana zabavljala s Klarkom Geblom. U to vreme je i Regan bio velika zvezda B produkcije holivudskih filmova. Par se venčao na skromnoj ceremoniji 1952, nakon tri godine zabavljanja. Kako bi pokušali da izbegnu paparace, ceremonija je bila tajna, a mlada je već tada bila trudna, pa je nosila skromnu i neupadljivu haljinu.

Lora Buš imala najskromniju venčanicu

Lora Buš upoznala je supruga Džordža na roštilj-zabavi koju je on priredio kod kuće. Venčali su se samo tri meseca kasnije, a za razliku od svoje svekrve, ona nije nosila raskošnu venčanicu niti bilo šta tradicionalno. Za haljinu se opredelila u poslednjem momentu.

Predsednik Klivlend odgajao devojčicu, pa se oženio njom

Pomalo bizaran američki prvi bračni par jesu predsednik Grover Klivlend, 22. lider SAD, i njegova supruga Frensis. On je, naime, imao 27 godina kada je ona bila beba, a nakon što je u 11. godini ostala bez oca, Klivlend je postao upravnik njegovog imanja. Već tada je devojčici poklanjao poklone, a zvanično su počeli da se viđaju kad je ona krenula na koledž. Venčali su se 1886, kada je ona imala 21, a on 49 godina. Prvi su i jedini par koji je ceremoniju održao u Beloj kući.

Nikson bio zaljubljive prirode

Pre nego što je postao poznat po najvećem skandalu u američkoj istoriji, aferi "Votergejt", Ričard Nikson je bio zaljubljive i stidljive prirode. On se, naime, zaljubio u svoju buduću suprugu Pet prvo veče kad su se upoznali na jednoj igranci. Venčali su se 1940. u Kaliforniji i otputovali na medeni mesec u Meksiko.

Džeki imala deset deveruša

Džeki Kenedi udala se za Džona 1953, a na svadbi je imala 10 deveruša i 800 gostiju. Njena haljina je postala prava ikona i jedna je od najčešćih modela koje su kasnije kroz istoriju nosile mnoge američke mlade. Takav model nosi se čak i danas. Kenedi je darovao svoju mladu skupocenim dijamantskim prstenom ukrašenim smaragdima, a njihov brak je bio toliko značajan u to vreme da im je čestitao čak i papa.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading