Dačić: Nisam pristalica vanrednih izbora, ali...

Autor: Tanjug

Vesti

04.01.2019

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Srbije i prvi čovek Socijalisrtičke partije Srbije kaže da je njegova partija dugo godina prisutna na političkoj sceni da on nikad nije bio pristalica ni vanrednih izbora ni protesta na ulici.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ivica Dačić

- Uvek sam protiv vanrednih izbora, zato što drzava treba da bude u normalnom, redovnom stanju izbornih ciklusa, međutim, ako sledeće godine ulazimo u izbornu godinu, to i ne bi bili vanredni izbori. A ako izbori ne škode nacionalnim i državnim interesima, mogu i da se organizuju - komentariše Dačić za Tanjug spekulacije o mogućim vanrednim izborima u Srbiji na proleće. 

Osvrćući se na proteste u Beogradu i kritike opozicije na račun vlasti Dačić kaže da je najbolji odgovor na to - pobeda na izborima.

- Kada neko kaže idemo na izbore, odmah se bune - što da idemo na izbore. Pa kako neko misli da se dolazi na vlast osim izborima - pita se ministra i kaže da je mozda reč o tome da "oni traže izbore, a mole boga da ih ne bude".

 

 

- To su unutrašnje stvari koje ne bi trebalo da imaju uticaja na jedinstvo oko državne politike. Nažalost mi smo daleko od toga da imamo konsenzus oko najvažnijih državnih i nacionalnih pitanja i to je ono što je najveća opasnost za Srbiju - ocenjuje on i dodaje da protesti mogu uticati na političku stabilnost u Srbiji. 

- Stabilnost je, naročito važna u trenucima kad donosite važne državne odluke i ne mislim da će se protestima bilo sta postići. U Srbiji će vladati onaj ko pobedi na izborima. To je uvek tako bilo -zaključuje Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading