JOŠ JEDAN INCIDENT? Policajac i dva migranta povređeni na granici Bosne i Hrvatske

Autor: Tanjug

Svet

24.10.2018

21:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Graničnom prelazu Maljevac večeras je došlo do još jednog incidenta sa migrantima u kojem su povređene najmanje tri osobe, od kojih je jedna pripadnik Granične policije BiH.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP

Došlo je do guranja među migrantima, ali i sa Graničnom policijom BiH usled premeštanja šatora koje su migranti tokom dana postavili na ničijoj zemlji između teritorija BiH i Hrvatske, prenosi portal Klix.ba.

Naime, šatori su prisilno pomereni stotinak metara od mosta na kojem je hrvatska policija postavila kordon, a zbog činjenice da pojedini migranti predmetima gađaju hrvatske policajce.


Ranije je najavljeno da će Granična policija pokušati da uspostavi normalan saobraćaj na prelazu Maljevac, s nadom da će s migrantima doći do dogovora.

Ovo nije prvi današnji incident jer su prethodno tri migranta zadobila lakše telesne povrede u sukobu sa policijom na prelazu Maljevac, u Velikoj Kladuši, a među njima je bilo i jedno dete.

Jedan policajac iz BiH je takođe lakše povređen u ranijem sukobu.

Hrvatske snage s druge strane granice posmatraju situaciju iz vazduha, a pored mosta je postavljen i vodeni top u slučaju da migranti odluče da krenu na sve ili ništa, prenosi Klix.ba.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading