SUKOB BORACA I POLICIJE U SARAJEVU: Situacija normalizovana, 30 veterana povređeno

Autor: Tanjug

Svet

05.09.2018

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija u centru Sarajeva je posle sukoba bivših boraca Armije BiH i policije normalizovana, ali su borci najavili da će da nastave sa okupljanjem, s ciljem da nateraju parlament Federacije BiH da odmah usvoji novi zakon koji bi regulisao njihova prava.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sukob veterana i policije desio se tokom protesta bivših boraca Armije BiH

Do sukoba je došlo oko podneva, a situacija se normalizovala malo posle 14 sati, prenela je agencija Hina, dok portal Klix.ba prenosi da se borci ponovo okupljaju.

Nekoliko stotina demobilisanih boraca sukobilo se s policijom, kada su učesnici protesta blokirali glavnu saobraćajnicu u Sarajevu. Tom prilikom je, kako je naveo Klix.ba, povređeno 30 bivših boraca.

U policiji su rekli da su upotrebili silu i suzavac jer su pojedini borci imali metalne šipke. Pojedinim borcima je od suzavca pozlilo, pa su zatražili lekarsku pomoć.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Povređeno oko 30 boraca

Demobilisani borci sa područja Federacije BiH počeli su danas proteste pred Parlamentom tog entiteta BiH, zahtevajući da se zakaže hitna sednica oba Doma sa samo jednom tačkom dnevnog reda - Usaglašavanje amandmana na Zakon o demobilisanim borcima i članovima njihovih porodica.


Prvobitno je bila blokirana saobraćajnica pred zgradom Parlamenta Federacije BiH, da bi borci potom krenuli u šetnju drugom stranom Miljacke i blokirali Obalu Kulina bana, gde je došlo do incidenta između demobilisanih boraca i policije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading