VOJSKA NA GRANICI! HILJADE MIGRANATA PREKO ALBANIJE ULAZI U CRNU GORU

Autor: Tanjug, Republika

Svet

25.08.2018

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojska Crne Gore već sedam dana zajedno sa policijom čuva granicu sa Albanijom u zoni graničnog prelaza Božaj, a cilj pojačane kontrole te zone je sprečavanje ilegalnih prelazaka crnogorske granice sa Albanijom.

RepublikaFoto: youtube.com/ Al Jazeera Balkans
Crnogorski specijalci

Navodi se da su se crnogorski vojnici nakon 15 godina vratili na granicu i da ovog puta služe kao pomoć kolegama iz policije, a mešovite patrole danonoćno čuvaju granicu sa Albanijom kako bi sprečili ilegalni ulazak migranata u Crnu Goru.

- Mi smo od početka godine pojačali mere, ali smo procenili da je veoma značajno da nam se u to pojačanje uključi vojska - saopštio je načelnik Odseka za nadzor granice Crne Gore Vojislav Dragović.

On je kazao da su na dnevnom nivou imali nezakonite ulaske između 20 i 30 migranata, a sada je petnaestak migranata na dnevnom nivou.

RTCG navodi da se, kada se broj ljudi koji traže azil u Crnoj Gori uporedi sa prošlom godinom, primećuje veći pritisak na granice.


Dragović je naveo da je u 2017. bilo 840, a da u ovom periodu do kraja avgusta ima oko 2.850 migranata koji su nezakonito prešli granicu.

RTCG dodaje da podaci pokazuju da se više od 2.000 njih ipak vratilo nazad u Albaniju kada su primetili graničnu patrolu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
flamantes

26.08.2018 07:32

Bolje drečeno 2000 neuspješnih ilegalnih prelazaka