ĐETIĆI IZVADILI RUSE IZ MORA: Da se ne podavi i ono malo turista, što ih ima na primorju

Autor:

Svet

08.06.2018

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je ruska televizija, nedavno upozorila javnost da ne ide na crnogorsko primorje zbog polnih bolesti i kriminala, deset "ljutih" Rusa ipak je otišlo u nekadašnji raj za ruske investitore i naravno sve je pošlo po zlu.

RepublikaFoto: Republika
Primorje

- Crnogorska Uprava pomorske sigurnosti izvela je danas uspešnu akciju u kojoj su spasili desetoro državljana Rusije, mladića i devojaka, na moru između Bara i Utjehe - rekao je direktor Uprave Safet Kočan.

 

 

- Ruski državljani su krenuli u malu avanturu sa stend ap daskama, nevreme ih je zahvatilo i odvuklo duboko prema otvorenom moru. Mi smo preko operativnog centra 122 dobili poziv za pomoć. U roku od osam minuta izašli smo prema rejonu Utjehe, pronašli ih preko naših radarskih sistema i odmah ih spasili - naveo je Kočan.

OKC je odmah obavestio UPS koji je u akciju poslao spasilačke brodove "SAR 1" i "SAR 3". Direktor UPS Safet Kočan rekao je "Vijestima" da su mladi Rusi za nepunih 10-ak minuta pronađeni i prihvaćeni na brodove, a da su sve njihove daske pokupljene i dopremljene u Luku.

On je rekao da nema povređenih, ali ima prestrašenih.

- Brzo smo reagovali, sve se dobro završilo - rekao je Kočan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading