Plenković će biti smenjen sa čela HDZ!

Autor: Republika

Svet

23.05.2018

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski premijer Andrej Plenković doživeo je konačni poraz kao predsednik HDZ-a, gde ga je napala unutarstranačka opozicija koja je od početka protiv njegove politike, piše danas Jutarnji list i dodaje da je sada samo pitanje dana kada će ga smeniti.

RepublikaFoto: Tanjug/L. S. DOMINIĆ
Andrej Plenković

Predlogom da Darko Horvat zauzme poziciju ministra privrede, umesto Martine Dalić koja je podnela ostavku zbog afere sa mejlovima, a Tomislava Tolušića za potpredsednika vlade i ministra poloprivrede, Plenković je sebi kupio malo mira, piše ovaj zagrebački dnevnik.

- Taj mir će potrajati do jeseni, a onda ide nova runda napada - rekao je za Jutarnji, kako navode, visokopozicionirani izvor iz HDZ, koji smatra da je afera sa mejlovima Plenkovića potpuno izbacila iz sedla.

Izvor lista procenjuje da će aktuelnom šefu stranke dati mogućnost časnog odstupanja, što bi trebalo da podrazumeva nastavak karijere u Briselu.

Spominju se, čak, i mogući naslednici na čelu stranke, koji bi preuzeli kormilo HDZ i vlade, a u opticaju su imena Tomislava Tolušića, kojeg je Plenković upravo predložio za ministra poljoprivrede, zatim evroparlamentarke Ivane Maletić, kao i Mire Kovača aktuelnog međunarodnog sekretara u stranci i bivšeg šefa diplomatije u vladi Tihomira Oreškovića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading