ĐUKANOVIĆ OSVOJIO 54 ODSTO GLASOVA

Autor:

Svet

15.04.2018

20:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kandidat DPS Milo Đukanović osvojio je oko 54 odsto glasova na predsedničkim izborima u Crnoj Gori, pokazuju prvi rezultati. Drugi po broju osvojenih glasova je kandidat većeg dela opozicije Mladen Bojanić sa 33,5 odsto. a treća je kandidatkinja SDP Draginja Vuksanović sa osam.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

Demokratska partija socijalista proglasila je već nakon 80 odsto prebrojanih glasova pobedu svog kandidata. Kandidati Prave Crne Gore Marko Milačić, Stranke pravde i pomirenja Hazbija Kalač, Vasilije Miličković ispred Grupe birača "Građanska akcija" i Partije penzionera, invalida i restitucije, te Dobrilo Dedeić, predstavnik Srpske koalicije, osvojili su daleko manje glasova.

DPS je proglasila pobedu Mila Đukanovića na izborima, prenose podgoričke "Vijesti". Poslanik te partije Miloš Nikolić kazao je da na osnovu 80 odsto obrađenog uzorka, Đukanović ima više od 54 odsto glasova i da se radi "o velikoj i istorijskoj pobedi u kampanji u kojoj je bio sam protiv svih", prenosi blic.rs.

Opozicione partije i kandidati opozicionih stranaka tvrde da su predsednički izbori bili neregularni i da je bilo niz nepravilnosti - od kupovine glasova do paralelnih spiskova. Državna izborna komisija vanredno je zasedala večeras po prigovoru Mladena Bojanića, kandidata Demokratskog fronta, Demokrata, Socijalističke narodne partije i Građanskog pokreta URA.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
zoran

16.04.2018 05:28

I pre izbora znalo se da ce kriminalaci mafijas Milo pobediti.Saucesce Crnogorcima.