HRVATSKA LEGALIZUJE PROSTITUCIJU? Najavljene promene zakona usrećile prostitutke, ali se KLIJENTI hvataju za glavu!

Autor:

Svet

24.06.2024

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Hrvatskoj su najavljene promene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira u koji spada i prostitucija, koja će navodno, u ovoj zemlji postati legalizovana po uzoru na švedski metod.

HRVATSKA LEGALIZUJE PROSTITUCIJU? Najavljene promene zakona usrećile prostitutke, ali se KLIJENTI hvataju za glavu!

Foto: shutterstock

Prostitucija

Prostitucija je u većini zemalja sveta zabranjena, a sada u regionu, našoj komšijskoj zemlji Hrvatskoj, dolazi do promena koje su mnoge iznenadile.

Naime, međuresorna radna grupa u Hrvatskoj koja je formirana pri Ministarstvu unutrašnjih poslova ove zemlje je u saradnji sa stručnjacima, profesorima univerziteta, naučinim radnicima, predstavnicima organa za sprovođenje zakona i nevladinih udruženja, uradila sveobuhvatnu analizu postojećeg Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, koji takođe reguliše prostituciju.

Nakon urađene analize, pomenuta radna grupa je predložila da hrvatsko zadonodavstvo preuzme takozvani švedski model, po kom se za prostituciju ne kažnjavaju oni koji pružaju usluge, tačnije prostitutke, već samo klijenti.

Kako se navodi, ovaj zaključaj je čak dobio i političku podršku, ali su se svi uključeni u radnu grupu obavezali da o tome neće govoriti sve dok resorni ministar Davor Božinović ne izađe u javnost i iznese predlog, prenosi Jutrarnji.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading