STREPILI SMO ZA ŽIVOTE NAŠE DECE KOJA SU NA KISEONIKU: Potresna ispovest majke iz Hrvatske nakon nestanka struje

Autor:

Svet

21.06.2024

19:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog nestanka struje, sin Duje je ostao bez kiseonika, prečistača vazduha, klime i aparata za ishranu.

STREPILI SMO ZA ŽIVOTE NAŠE DECE KOJA SU NA KISEONIKU: Potresna ispovest majke iz Hrvatske nakon nestanka struje

Foto: pixabay.com

Dijana Aničić, predsednica splitske udruge "Anđeli" i majka Duje, pokušavala je svim sredstvima da nabavi agregat. Zbog nestanka struje, njen sin Duje je ostao bez kiseonika, prečistača vazduha, klime i aparata za ishranu.

- Kad sam videla da se struja vratila, osećala sam se kao da mi je neko dao milion evra. Tako su se osećale sve mame čija deca zavise od kiseonika i čiji su životi bili u opasnosti zbog ovog nestanka struje - kaže Dijana Aničić za 24 sata.hr.

Split i cela Dalmacija je bila paralizovana više od sat vremena zbog nestanka struje. Iako je napolju bilo 40 stepeni, tresla se kao prut kada je shvatila da struja neće biti vraćena brzo.

- Nekoliko nas mama čije su deca u životno ugroženom stanju i zavise od kiseonika, panično je reagovalo. Bilo je odmah jasno da nešto nije u redu, pa smo počele zvati HEP, ali nismo mogle nikoga da dobijemo. Nema struje, i u kući ne radi sve ono što mom Duji treba - kiseonik, prečistač vazduha, klima i aparat za ishranu. Prvo smo pomislile da je problem lokalnog karaktera, ali kasnije smo saznale za obim problema. Imali smo prenosni kiseonik, ali se brzo ispraznio za petnaestak minuta - priča Dijana. Počela je zvati sve svoje prijateljice i shvatila da su sve u istoj situaciji, pa je počela grozničavo razmišljati šta da uradi.

- Kod nas je bio fizioterapeut koji je vežbao sa Duje. Razgovarala sam sa njim o tome da odemo do bolnice, ali sam znala da je to rizično. Ne živimo u bolnici, morate doći do nje. Semafori ne rade, gužve su, turistička sezona je počela i bolnica je puna kao šipak. Zato sam odlučila da pitam na Fejsbuku ko ima agregat - priseća se Dijana. Odmah joj se javila prijateljica koju nije čula pet godina sa dobrim vestima.

- Rekla mi je da su upravo skinuli agregat sa tavana i da ga testiraju, i da će mi ga odmah doneti. Posle nje javilo se još nekoliko ljudi koji su nudili agregate, ali i HEP. Rekli su mi da će doneti agregat, ali da će struja doći pre nego što oni stignu sa agregatom. Verujte mi, kada sam videla da se struja vratila, kao da sam videla milion evra! Osmeh od uha do uha! I nadam se da se ništa slično više neće ponoviti -  rekla je Dijana. Posebno se zahvalila vatrogascima DVD Kaštel Gomilica koji su promptno reagovali i doneli agregat dečaku Anti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading