ŠKALJARCI I KAVČANI NA SLOBODI KRVLJU KUPAJU CRNU GORU: Nakon bombe na CETINJU očekuju se novi obračuni! Evo šta je sledeće...

Autor:

Svet

21.06.2024

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rat dva klana Crnu Goru zavija u velo straha i smrti!

ŠKALJARCI I KAVČANI NA SLOBODI KRVLJU KUPAJU CRNU GORU: Nakon bombe na CETINJU očekuju se novi obračuni! Evo šta je sledeće...

Foto: Printscreen/Privatna arhiva/Profimedia/ilustracija

Petar Kaluđerović i Dragan Roganović, pripadnici škaljarskog klana, nastradali su juče u eksploziji auto-bombe koja se dogodila na Cetinju, dok su povrede zadobili još dvojica pripadnika istog klana, Tanasije Jovanović i Mihajlo Borozan. Ova tragedija samo je jedan od mnogobrojnih događaja koji su obeležili sukob između škaljarskog i kavačkog klana, koji već mesecima unazad zaokuplja pažnju bezbednosnih službi Crne Gore.

Detalji eksplozije

Eksplozija auto-bombe dogodila se juče oko 9.10 sati na Cetinju, od koje je na licu mesta poginuo Kaluđerović, dok je Roganović podlegao povredama u bolnici. Tanasije Jovanović se nalazi u teškom stanju, dok je kod slučajne prolaznice zaustavljeno krvarenje. Mihajlo Borozan je zadobio povrede po nogama, vratu i abdomenu, te je hitno transportovan u Klinički centar Podgorica.

Roganović - bokser, vlasnik kafe bara, telohranitelj i meta napada

Dragan Roganović, jedan od nastradalih u eksploziji, bio je bokser sa Cetinja, vlasnik kafe bara "Akapulko", ali i telohranitelj Gorana Radomana, koji je ubijen 2015. godine u Beogradu. Roganović je preživeo napad 2017. godine kada je napadač ispalio metak od kojeg je povređen kičmeni pršljen. Ovaj događaj samo je jedan u nizu incidenata koji su obeležili sukob škaljarskog i kavačkog klana.

Pokušaji ubistva i krvne osvete

Povređeni Tanasije Jovanović, takođe povezan sa škaljarskim klanom, više od deset godina puni stranice crne hronike. Sumnjičen je za višestruke pokušaje ubistva svog kuma, Neđeljka Perovića, koji je preživeo nekoliko atentata. Jovanović je takođe bio ranjavan i bio je meta napada nepoznatih počinilaca. Ovi događaji ukazuju na duboku povezanost sa kriminalnim aktivnostima i nasiljem koje prati sukob između klanova.

Reakcije građana i kriminologa

Građani Cetinja izražavaju zabrinutost zbog tragičnog događaja, ističući da se ovako nešto nikada ranije nije dogodilo u njihovom gradu. Kriminolog Dobrivoje Radovanović ističe da će rat između ova dva klana prestati kada oni sami nestanu, ali ističe da je problem i u tome što su mlađe generacije preuzele aktivnosti svojih prethodnika, te da su krvne osvete takođe deo ovog sukoba.

Sukob škaljarskog i kavačkog klana nastavlja da uzima svoj danak, ostavljajući iza sebe tragove nasilja, straha i tragičnih gubitaka. Uprkos naporima bezbednosnih službi, ova situacija predstavlja ozbiljan izazov za društvo i vlasti Crne Gore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading