NJEGA JE BRANO MIĆUNOVIĆ KAO BOGA VOLEO I NIKAD GA PREŽALIO NIJE! Po njemu je i sina nazvao!

Autor:

Svet

19.04.2024

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koliko je Mićunović voleo Gišku svedoči i to da je na 32. godišnjicu njegove smrti, prošle godine, objavio mu čitulju i uputio potresne reči.

NJEGA JE BRANO MIĆUNOVIĆ KAO BOGA VOLEO I NIKAD GA PREŽALIO NIJE! Po njemu je i sina nazvao!

Foto: Printscreen, Instagram/Đorđe Mićunović

Crnogorski biznismen Brano Mićunović je preminuo danas u 71. godini, nezvanično, od moždanog udara.

Nikšićanin Branislav Brano Mićunović bio je jednaod najkontraverznijih ličnosti u regionu -  dok je za jedne prdedstavljao "oličenje čojstva i poštenja", drugi su ga nazivali "bogom i batinom" svega na Balkanu i crnogorskim donom.

Branislav Brano Mićunović je rođen 1953. godine u Nikšiću, bio je oženjen  Svetlanom sa kojom je dobio sina Đorđa i ćerku Andreu. 

Mićunović je u mladosti trenirao boks i bio pripadnik elitne 63. padobranske brigade nekadašnje JNA. Sa grupom sugrađana sedamdesetih godina se zaputio za Novi Sad, gde je studirao ekonomiju i bio nerazdvojan sa Nikšićaninom Ratkom Butorovićem, vlasnikom FK "Vojvodina".

Na fakultetu se nije dugo zadržao, a put ga je odveo preko granice, gde su glavnu reč vodili ljudi sa ovih prostora: Vlastimir Vlasto Petrović, Dragan Jokso Joksović, Slobo Grbović, Dado Cerović, Ratko Đokić.

Ime Brana Mićunovića se prvi put dovelo u vezu sa nekim krivičnim delom kada je u Nemačkoj ubijen Stjepan Đureković 1983. godine, bivši direktor marketinga "INE". Njegovu likvidaciju, je navodno, organizovao lično Stane Dolanc, nekadašnji major KOS-a, ministar jugoslovenske policije i predsednik Saveta za zaštitu ustavnog poretka.

Iako se spekulisalo, nikada nije dokazano da iza te likvidacije stoje Mićunović, njegov kum Dragan Joksović, Ratko Đokić i Ranko Rubežić i njegov kum Đorđe Giška Božović po kome je sinu i dao ime. 

Koliko je Mićunović voleo Gišku svedoči i to da je na 32. godišnjicu njegove smrti, prošle godine, objavio mu čitulju i uputio potresne reči.

- Vrijeme ne liječi, vrijeme svakim svojim danom ređa Tebe u meni - iznova. Svaki dan iznova. Ovozemaljskim putevima pratim i vjerno sledim Tvoje puteve, sve do dana kada ćemo se ponovo sresti i zagrliti kao najrođeniji - kao nekad - piše u čitulji koju je Mićunović objavio.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading