DETALJI STRAVIČNOG POŽARA U POZNATOJ KOMPANIJI: Preminula jedna osoba, više njih povređeno! (VIDEO)

Autor:

Svet

14.04.2024

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lice N.K. (51) iz Rapatnice, preminulo je usled povreda zadobijenih tokom požara.

DETALJI STRAVIČNOG POŽARA U POZNATOJ KOMPANIJI: Preminula jedna osoba, više njih povređeno! (VIDEO)

Foto: twitter/printscreen/@markoma93506718

Danas, 14.4.2024. godine, Operativni centar Uprave policije MUP TK-a primio je obaveštenje o požaru koji je izbio u objektu jednog preduzeća u Srebreniku. Na licu mesta su se odmah pojavili policijski službenici PS Srebrenik, dežurna ekipa SHMP Doma zdravlja Srebrenik i pripadnici PVJ Srebrenik, prenosi Avaz.

 

 


Tragični ishod

Nažalost, jedno lice, identifikovano kao N.K. (51) iz Rapatnice, preminulo je usled povreda zadobijenih tokom požara. Lekar mrtvozornik Doma zdravlja Srebrenik potvrdio je smrt, a povređena osoba prethodno je prevezena u prostorije SHMP Srebenik. Ovaj tragični događaj duboko je potresao lokalnu zajednicu.

Reakcija nadležnih organa

Požar je lokalizovan oko 16.25 sati, a dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona odmah je obavešten o događaju. Na mestu događaja su se takođe nalazili istražitelji OKP PU Srebrenik, a uviđajem će rukovoditi dežurni tužilac, uz nadzor tužioca i inspektora za protivpožarnu zaštitu.

 

 

- Uviđajem će rukovoditi dežurni tužilac, a isti će, po nalogu i pod nadzorom tužioca izvršiti istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a i inspektor za protivpožarnu zaštitu, kada se za to steknu uslovi - saopšteno je iz MUP-a TK.

Četiri vatrogasca PVJ Srebrenik su se javila u SHMP Doma zdravlja Srebrenik zbog udisanja štetnih gasova tokom intervencije. Nakon ukazane medicinske pomoći, dva vatrogasca su upućena na kućno lečenje, dok su dvojica prevezena u JZU UKC Tuzla, Kliniku za plućne bolesti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading