GDE JE SARA? MISTERIJA SMRTI NOVOROĐENČETA IZ BANJALUKE! Klinički centar ćuti, roditelji traže istinu: Iskopali smo grob i našli samo PRAZNU FLAŠU

Autor:

Svet

02.04.2024

22:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragična vest koja je promenila život porodice

GDE JE SARA? MISTERIJA SMRTI NOVOROĐENČETA IZ BANJALUKE! Klinički centar ćuti, roditelji traže istinu: Iskopali smo grob i našli samo PRAZNU FLAŠU

Foto: Printscreen/Youtube/Centar za istrazivacko novinarstvo Sarajevo


Miloš Kuprešanin primio je poziv koji će zauvek promeniti tok njegovog života. Bio je na putu za UKC Republike Srpske u Banjaluci, noseći lekove svojoj supruzi Aleksandri koja se nedavno porodila. Međutim, umesto očekivane radosti, dočekala ga je vest o smrti njihove ćerke, male Sare.

Potraga za istinom

Nakon saopštenja da je beba preminula, roditelji su se suočili sa činjenicom da nisu dobili priliku da se oproste od svoje ćerke. Navodno, beba je sahranjena bez njihove saglasnosti, a njeni posmrtni ostaci nisu pronađeni na mestu gde im je rečeno da je sahranjena. Ova potraga za istinom postala je njihov životni cilj.


Dramatičan tok događaja

Priča o trudnoći Aleksandre započinje saznajem da ima višak plodove vode, nakon čega je upućena na ekspertni ultrazvuk u UKC RS. Tokom porođaja, Aleksandra nije čula bebin plač, a iako su joj rečeno da je beba rođena živa, uskoro su se pojavile informacije o "određenim komplikacijama" i nedostatku dela probavnog trakta kod bebe.

Uznemirujući obrt događaja

Nakon sahrane, roditelji su odlučili da istraže dublje, a šokantno otkriće je usledilo kada su pronašli samo praznu flašu od koka-kole i medicinsku rukavicu na mestu gde je navodno sahranjena njihova ćerka. Nakon što su uzeli odobrenje za ekshumaciju, utvrđeno je da posmrtni ostaci koje su pronašli nisu pripadali njihovoj bebi. Odlazak u policiju i tužilaštvo nije rezultirao pokretanjem istrage.

Borba za pravdu

Aleksandra Blagojević i Miloš Kuprešanin godinama su tragali za istinom o sudbini njihove ćerke, suočavajući se sa zatvorenim vratima institucija i preduzeća. Čak ni podrška novinara Centra za istraživačko novinarstvo nije bila dovoljna da rasvetli ovu tragičnu priču.

Ovakvi dramatični slučajevi postavljaju pitanje o odgovornosti sistema i institucija, dok roditelji nastavljaju svoju potragu za pravdom.

(Blic/CIN)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading