ATENTAT KOD SKOPLJA: Meta gradonačelnik, pucano na vozilo, ima i ranjenih!

Autor:

Svet

01.04.2024

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policijske jedinice su upućene u Aračinovo da obezbede mesto i obave uviđaj.

ATENTAT KOD SKOPLJA: Meta gradonačelnik, pucano na vozilo, ima i ranjenih!

Foto: BORIS ROESSLER / AFP / Profimedia

U Aračinovu, u Severnoj Makedoniji, danas je došlo do pucnjave iz automatskog oružja, a prema prvim informacijama, meta je bio gradonačelnik ove opštine Ridvan Ibrahimi.

Njegov vozač, koji se trenutno nalazi u klinici "Majka Tereza", ranjen je u pucnjavi, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Panče Toškovski.

Policijske jedinice su upućene u Aračinovo da obezbede mesto i obave uviđaj.

Očekuju se i zvanične informacije MUP-a o incidentu.

U pitanju je manji grad koje se nalazi na 10 kilometara severoistočno od glavnog grada Skoplja.

Da podsetimo, pre nekoliko meseci, Dušan Jovanović Giba zajedno sa Nikolom Vušovićem, zvanim Džoni sa Vračara, pripremao je likvidaciju šefa beogradske policije, ali i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Dušan Jovanović Giba, uhapšen je u nedelju Sarajevu i važi za pripadnika kavačkog klana, a navodno je učestvovao u organizaciji likvidacija najviših državnih i policijskih funkcionera u Srbiji.

Kako se navodi, kavčani, na čelu sa Radojem Zvicerom, imali su na meti sam vrh države, naročito nakon razbijanja tog klana u Srbiji i hapšenja beogradskih ogranaka - Belivukovog i vračarskog klana, a kako se sumnja, Giba im je, bio jedan od glavnih logističara i organizatora.

O tome da su "kavčani" planirali svrgavanje najviših struktura vlasti i planirali atentat na predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, u Specijalnom sudu je na suđenju Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću govorio svedok-saradnik Srđan Lalić koji je rekao "da je Radoje Zvicer obezbedio pet miliona evra za atentat na predsednika".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading