MILORAD DODIK SE OGLASIO O PRETNJAMA HAPŠENJEM: Pružićemo otpor!

Autor:

Svet

28.03.2024

22:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milorad Dodik: Pretnje hapšenjem i otpor

MILORAD DODIK SE OGLASIO O PRETNJAMA HAPŠENJEM: Pružićemo otpor!

Foto: Dragan Kadić


Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, izneo je danas javnosti informaciju o pretnjama hapšenjem, ističući da će on i njegovo obezbeđenje pružiti otpor. Dodik je ove pretnje doveo u vezu sa slučajem "Integral inženjeringa", optužujući opozicionu Partiju demokratskog progresa (PDP) da su po njihovom nalogu Sjedinjene Američke Države naredile sankcionisanje te firme.

''Prete mi hapšenjem i dobio sam informaciju da su mi poručili da ukoliko moje obezbeđenje pruži otpor, da će pucati u mene'', rekao je Dodik tokom obraćanja u skupštini RS.

"Ja im kažem da ćemo pružiti otpor", poručio je Dodik, ne navodeći od koga je dobio pretnje.


Dodik je tokom posebne sednice skupštine RS dao rok od sedam dana da se ponište izmene i dopune Izbornog zakona BiH, nametnute od strane Kristijana Šmita, visokog predstavnika u BiH koga Republika Srpska ne priznaje. On je istakao da će Republika Srpska reagovati ukoliko njegovi zahtevi ne budu ispunjeni.


Milorad Dodik je javno optužio opozicionu Partiju demokratskog progresa (PDP) za navodno naređivanje Sjedinjenim Američkim Državama da sankcionišu kompaniju "Integral inženjering". Ove tvrdnje su dovele do pretnji hapšenjem, na koje je Dodik odlučno odgovorio da će pružiti otpor, ističući da je dobio informaciju o mogućem upotrebi sile protiv njega i njegovog obezbeđenja.


Na posebnoj sednici skupštine RS, Dodik je postavio rok od sedam dana za poništenje izmena i dopuna Izbornog zakona BiH, nametnutih od strane visokog predstavnika u BiH, Kristijana Šmita. Ukoliko zahtevi ne budu ispunjeni, Dodik je najavio reakciju Republike Srpske.

Milorad Dodik je istakao važnost ispunjenja zahteva Republike Srpske i naglasio da će, ukoliko se zahtevi ne ispune, biti primorani na reakciju. Očekuje se da će naredni dani doneti nove vesti u vezi sa ovim događajima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading