PODGORICA NA NOGAMA! POLICIJA ČEKA DA SE TERORISTA POJAVI: Prve slike drame ispred škole koja je jutros primila PRETEĆI MEJL (FOTO)

Autor:

Svet

15.03.2024

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukovodstvo škole "Vaso Aligrudić" odmah je reagovalo nakon što je saznalo za preteći mejl.

PODGORICA NA NOGAMA! POLICIJA ČEKA DA SE TERORISTA POJAVI: Prve slike drame ispred škole koja je jutros primila PRETEĆI MEJL (FOTO)

Foto: RINA

Uprava srednje škole "Vaso Aligrudić" u Podgorici je zatečena nakon što je na njihovu adresu stigao preteći mejl, najavljujući dolazak osobe sa oružjem. Odmah nakon što su saznali za preteći sadržaj mejla, rukovodstvo škole je preduzelo mere opreza i obavestilo nadležne institucije. Nastava se odvija online, a dežurstvo policije je organizovano u dvorištu škole radi dodatne sigurnosti.

Republika

Foto: RINA

Škola

 


Reakcija rukovodstva i nadležnih institucija
 
Rukovodstvo škole "Vaso Aligrudić"odmah je reagovalo nakon što je saznalo za preteći mejl. Nastavnici su odmah obavešteni putem zvanične Viber grupe da će se nastava održavati online, dok su istovremeno obavešteni i Uprava policije i Ministarstvo prosvete. Ova brza reakcija rukovodstva škole i saradnja sa nadležnim institucijama su ključni faktori u zaštiti bezbednosti učenika i osoblja škole.

Sigurnost učenika i osoblja na prvom mestu

S obzirom na ozbiljnost pretećeg sadržaja mejla, prioritet rukovodstva škole "Vaso Aligrudić" je bila sigurnost učenika i osoblja. Odluka o prelasku na online nastavu i organizovanje dežurstva policije u dvorištu škole su preventivne mere koje su preduzete kako bi se osigurala bezbednost svih prisutnih u školskom okruženju.

Foto: RINA

 

 


Nastava se odvija normalno u školi "Spasoje Raspopović"

U blizini škole "Vaso Aligrudić", srednja škola "Spasoje Raspopović" nesmetano održava nastavu danas, bez ikakvih prekida ili promena u rasporedu. Ova informacija pruža dodatni osećaj normalnosti i sigurnosti u školskom okruženju, a rukovodstvo škole "Spasoje Raspopović" je takođe bilo obavešteno o situaciji u susednoj školi.

Poruka iz pretećeg mejla

U pretećem mejlu koji je stigao na adresu škole "Vaso Aligrudić" stoji jasna pretnja oružjem, navodeći da će osoba doći sa tri granate, pištoljem i mitraljezom. Ovakav jezik i pretnje izazivaju ozbiljnu zabrinutost, te je važno da se preduzmu sve neophodne mere kako bi se osigurala bezbednost svih učesnika u školskom okruženju.
Republika

Foto: RINA

Škola

 


U skladu sa pretnjom, mejl sadrži upozorenje da će osoba puštati vatru na svakoga ko im se nađe na putu, ističući da neće pokazati milost. Ovakav jezik izaziva dodatnu zabrinutost i potrebu za hitnom reakcijom nadležnih organa.

Uz sve mere predostrožnosti i saradnju sa nadležnim institucijama, rukovodstvo škole "Vaso Aligrudić" nastavlja sa pažljivim praćenjem situacije kako bi se osigurala bezbednost svih učenika i osoblja.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading