UHAPŠEN CRNOGORAC U ŠPANIJI ZBOG DROGE! Za njim je rapisana Interpolova poternica, švercovao robu na neviđeni način!

Autor:

Svet

13.03.2024

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lazar R., crnogorski državljanin, privukao je pažnju javnosti još 2017. godine.

UHAPŠEN CRNOGORAC U ŠPANIJI ZBOG DROGE! Za njim je rapisana Interpolova poternica, švercovao robu na neviđeni način!

Foto: FOto: Twitter

Eksplozija ukrajinskoj ambasadi u Madridu

Prema pisanju lokalnih portala u Španiji, policija je u jednoj saobraćajnoj kontroli pokušala da zaustavi automobil u kojem se nalazio Lazar R.

- Vozač tog automobila nije hteo da se zaustavi već je projurio pored njih. Patrola je odmah obavestila kolege i otpočeta je potera po gradu, a begunac je u jednom trenutku umalo pregazio policajce koji su stajali na kontrolnom punktu- piše u tekstu.

U gepeku automobila pronađena je droga, a kod osumnjičenog su pronađena dokumenta sa lažnim identitetom. Španski mediji su izvestili da je osumnjičeni posedovao češka dokumenta, ali proverom je utvrđeno da se iza lažnog identiteta krije Crnogorac koji je u svojoj domovini osuđen zbog šverca droge.


Raspisana Interpolova poternica

Prema pisanju medija, za osumnjičenim je bila raspisana Interpolova poternica, a sud u Madridu je takođe raspisao potragu za njim. Ove informacije ukazuju na ozbiljnost optužbi protiv osumnjičenog i na to da je slučaj privukao međunarodnu pažnju.
Osumnjičeni je, prema dostupnim informacijama, već imao krivični dosije zbog šverca droge u Crnoj Gori.

Kako je utvrđeno, 2017. godine Vuk Radenović je osuđen na četiri godine zatvora zbog pokušaja prenosa 120 kilograma marihuane iz Albanije u Crnu Goru. Incident se dogodio na graničnom prelazu Godilje u Gusinju, kada je Radenović pokušao da prenese narkotike utovarene na konja.

Pokušaj krijumčarenja na graničnom prelazu Godilje

Na dan 4. oktobra 2017. godine, Vuk Radenović je pristigao na granični prelaz Godilje u Gusinju, noseći sa sobom nešto više od 120 kilograma narkotika, raspoređenih u pet crnih putnih torbi. Pokušao je da prođe neprimećen, ali je njegov pokušaj krijumčarenja droge sprečen zahvaljujući kontroli službenika Uprave policije.

Nakon što su službenici Uprave policije izvršili detaljnu kontrolu, otkrili su narkotike koji su bili prikriveni na konju. Droga je oduzeta, a Radenović je uhapšen i kasnije osuđen na četiri godine zatvora zbog pokušaja krijumčarenja narkotika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading