ZBOG ODBIJANJA ZAVRŠIO U ZATVORU! SPLIĆANIN MALTRETIRAO BIVŠU DEVOJKU PORUKAMA, OBJAVIO JOJ I SLIKU UZ NATPIS "GADI MI SE" Evo koliku je kaznu dobio

Autor:

Svet

09.03.2024

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sud je optuženom izrekao novčanu kaznu od 260 evra, uzimajući u obzir raniju neosuđivanost kao olakšavajuću okolnost.

ZBOG ODBIJANJA ZAVRŠIO U ZATVORU! SPLIĆANIN MALTRETIRAO BIVŠU DEVOJKU PORUKAMA, OBJAVIO JOJ I SLIKU UZ NATPIS "GADI MI SE" Evo koliku je kaznu dobio

Foto: pixabay.com

Na nedavnom suđenju na splitskom Prekršajnom sudu, 45-godišnji Splićanin je proglašen krivim za vršenje psihičkog nasilja nad svojom bivšom partnerkom putem aplikacije WhatsApp. Presuda je izazvala široku pažnju javnosti zbog zanimljivih detalja koji su izneti tokom suđenja.

Poruke i profilna slika kao sredstvo nasilja

Optuženi je osuđen zbog slanja omalovažavajućih i uvredljivih poruka svojoj bivšoj partnerki, u kojima je koristio pogrdne izraze poput "narkomanko" i "alkoholičarko". Dodatno, za svoju profilnu sliku na istoj aplikaciji je postavio sliku bivše partnerke uz natpis "gadi mi se". Ovakvo ponašanje je kod oštećene izazvalo povredu dostojanstva i uznemirenost, što je bio ključni deo optužbe.

Novčana kazna i izostanak sa suđenja

Sud je optuženom izrekao novčanu kaznu od 260 evra, uzimajući u obzir raniju neosuđivanost kao olakšavajuću okolnost. Uz to, optuženi je dužan da plati i 30 troškova postupka. Interesantno je da je optuženi bio iza rešetaka, te mu je kazna umanjena za određeni iznos zbog provedenog vremena u pritvoru. Takođe, optuženi nije prisustvovao zakazanom ročištu niti je opravdao svoj izostanak, što je dodatno uticalo na sudsku odluku.

Svedočenje i negiranje optužbi

Tokom suđenja, bivša partnerka je svedočila o događajima i istakla da je optuženi bio u vidno alkoholisanom stanju. Optuženi je negirao da je uputio određene uvredljive reči i da je simulirao se*sualne radnje, tvrdeći da uopšte nije komunicirao sa bivšom partnerkom tog dana. Međutim, sud je ocenio svedočenje oštećene kao verodostojno.

Ovaj slučaj je još jedan primer kako reči i postupci putem digitalnih platformi mogu biti korišćeni kao sredstvo za psihičko nasilje, te ukazuje na važnost pravne zaštite žrtava ovakvih oblika nasilja.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading