CELA DRŽAVA NAVIJA SATOVE: Kazahstan od 1. marta menja vremensku zonu - pet sati ispred Koordinisanog univerzalnog vremena

Autor:

Svet

29.02.2024

16:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

S ciljem usklađivanja vremena na čitavoj teritoriji zemlje većina regiona u Kazahstanu je odlučila da pomeri satove unazad za jedan čas počevši od 1. marta, nakon čega će se cela dražava naći u vremenskoj zoni pet časova ispred Koordinisano univerzalnog vremena (UTC).

CELA DRŽAVA NAVIJA SATOVE: Kazahstan od 1. marta menja vremensku zonu - pet sati ispred Koordinisanog univerzalnog vremena

Foto: Shutterstock

Do sada su u ovoj vremenskoj zoni bile samo pokrajine na zapadu zemlje, dok je ostatak Kazahstana, uključujući glavne gradove Astanu i Almati, bio sat vremena ispred, javlja Rojters.

Potrošači u Kazahstanu su obavešteni o mogućim poremećajima bankarskih i usluga mobilnih operatera usled promene.

Naftna industrija Kazahstana nalazi se na zapadu zemlje i malo je verovatno da će doći do poremećaja u radu kompanija zbog promene vremenske zone.

Kazahstan, koji se graniči sa Rusijom i Kinom, proteže se 3.000 kilometara od istoka ka zapadu, prenosi Tanjug.

Podsetimo, 9. novembra prošle godine ovu zemlju je posetio ruski predsednik Vladimir Putin On je u Astani razgovarao sa kazahstanskim kolegom Kasim-Žomartom Tokajevim, sa kojim je učestvovao na forumu međuregionalne saradnje.

Putin je u prestonicu Kazahstana stigao na poziv Tokajeva, koji ga je lično sačekao na rampi za ukrcavanje po sletanju aviona, prenele su RIA Novosti.

Kako je saopštio Kremlj, tokom pregovora strane planiraju da razmotre čitav niz oblasti saradnje, uključujući i međusobna ulaganja.

Pored toga, predsednici Rusije i Kazahstana su razmenili mišljenja o regionalnim i međunarodnim pitanjima.

Putin i Tokajev su prvo obavili razgovor u ograničenom formatu, a zatim su usledili "detaljni rusko-kazahstanski pregovori", saopštio je Kremlj.

Nakon sastanka su potpisana dokumenta, a predsednici su dali zajedničku izjavu za medije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading