BEBA HITNO PREBAČENA U BOLNICU! U vrtiću progutala sredstvo za čišćenje!

Autor:

Svet

15.02.2024

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karmen Pavlić, vlasnica vrtića, otkrila je da je do nezgode došlo zbog greške zaposlenog, tačnije čistačice.

BEBA HITNO PREBAČENA U BOLNICU! U vrtiću progutala sredstvo za čišćenje!

Foto: Shutterstock

Beba stara 19 meseci završila je u bolnici sa oštećenjem sluznice nakon što je progutala sredstvo za čišćenje.

Nesrećni događaj se desio u sredu u vrtiću "Didi" u Kravarskom, blizu Velike Gorice. Prema Dnevnik.hr, dete je progutalo sredstvo za čišćenje, što je dovelo do povrede.


Karmen Pavlić, osnivačica više vrtića, uključujući i pomenuti, otkrila je da je do nezgode došlo zbog greške zaposlenog, tačnije čistačice. Čistačica je poprskala sredstvo za čišćenje na površinu u vrtiću i nije ga pravilno obrisala i isprala. Kao rezultat toga, dete je došlo u dodir sa sredstvom za čišćenje i nakon toga stavilo ruke u usta, što je izazvalo povredu. Brzo se reagovalo, i detetu su odmah ispraana usta kako bi mu se pružila pomoć.

Pavlić je navela da su u kontaktu sa majkom deteta i uverila je da su lekari utvrdili da dete neće pretrpeti ozbiljne posledice, što je velika sreća.

Podsećamo, četvorogodišnji dečak iz Vladičinog Hana preminuo je krajem decembra 2022. pošto je progutao ukras koji je skinuo sa jelke u vrtiću. Lekari u bolnici u Surdulici uspeli su da reanimiraju i vrate u život, a potom je prebačen u UKC Niš, gde je izgubio bitku za život. 

Iako se u prvi mah nije znalo zašto je dečak samo pao, kasnije se ispostavilo da je progutao žir u vrtiću. 

- Dečak je primljen u popodnevnim satima u veoma teškom opštem stanju sa znacima teškog oštećenja moždane funkcije. U UKC mu je izvađen strani predmet iz disajnih puteva ali to nažalost nije promenio stanje pacijenta. Uprkos svim preduzetim merama više medicinskih timova, noćas je došlo do letalnog ishoda - saopšteno je tada iz UKC Niš.

Bonus video



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading