PROCURILE HEMIKALIJE U HOTELU! Gosti i dva učenika imaju simptome gušenja, mučnine, povraćanja...

Autor:

Svet

09.02.2024

17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Incident u hotelu Radison Blu u Splitu

PROCURILE HEMIKALIJE U HOTELU!  Gosti i dva učenika imaju simptome gušenja, mučnine, povraćanja...

Foto: shutterstock, ST/Vladimir Lukić


U petak u hotelu Radison Blu u Splitu došlo je do nezgode usled curenja hlora, što je rezultiralo evakuacijom osoblja i gostiju. Pet osoba je zatražilo lekarsku pomoć u KBC-u Split zbog simptoma kao što su otežano disanje, mučnina, povraćanje i osećaj gušenja.

Reakcija na curenje hlora

Nakon što je došlo do curenja hlora, osoblje i gosti hotela su evakuisani, a pet osoba je zatražilo medicinsku pomoć. Muškarac (60) i žena (20) su prvi primljeni u bolnicu sa simptomima otežanog disanja i nadražajnog kašlja. Muškarac je i dalje pod medicinskim posmatranjem, dok će žena biti puštena na kućnu negu nakon završene obrade.

Učenici na praksi takođe zatražili pomoć

Pored njih, na hitni pedijatrijski prijem javili su se i dvoje učenika, dečak (16) i devojčica (17), koji su takođe bili izloženi hemikalijama i ispoljili simptome mučnine, povraćanja i gušenja. Nakon medicinske obrade, biće pušteni na kućnu negu.

Reakcija hotela Radison Blu

Direktorka prodaje hotela Radison Blu, Kristina Rogaljska, izjavila je da je do incidenta došlo prilikom istovarivanja hemikalija od strane spoljne firme te da se trenutno obavlja istraga o tome koje su tačno hemikalije bile u pitanju. U cilju prevencije, deo puta na južnoj strani hotela je zatvoren, a planira se sprovođenje istrage čim za to budu ispunjeni uslovi.


Iako je situacija bila ozbiljna, srećom, niko od ugroženih osoba nije u životnoj opasnosti. Incidenat u hotelu Radison Blu u Splitu podseća nas na važnost bezbednog rukovanja hemikalijama i preventivnih mera kako bi se izbegle ovakve neprijatne situacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading