BAHATA VOŽNJA! JEZIV SNIMAK UDARA U RAMPU: Vandalizam na putnom prelazu Zalužani - Vozači u opasnosti! (VIDEO)

Autor:

Svet

04.02.2024

19:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesreća na pružnom prelazu Zalužani

BAHATA VOŽNJA! JEZIV SNIMAK UDARA U RAMPU: Vandalizam na putnom prelazu Zalužani - Vozači u opasnosti! (VIDEO)

Foto: facebook


Sinoć se dogodila saobraćajna nesreća na pružnom prelazu Zalužani, gde je vozilo udarilo u rampu koja služi kao osiguranje prelaza. Srećom, niko nije stradao, ali je pričinjena značajna materijalna šteta na sistemu osiguranja ovog putnog prelaza.

Upozorenje vozačima od strane Železnica Republike Srpske

Iz Železnica Republike Srpske stiže apel vozačima da budu izuzetno oprezni prilikom prelaska pruge na ovom lokalitetu. Tokom radova na otklanjanju kvara, vozovi su obavezni da se zaustave prilikom približavanja putnom prelazu Zalužani, a mašinovođe će zvučnim signalom upozoriti vozače drumskih vozila na obavezno zaustavljanje radi očuvanja bezbednosti.

 

 

– Dok traju radovi na otklanjanju kvara, vozovi se obavezno zaustavljaju prilikom približavanja putnom prelazu Zalužani, nakon čega mašinovođe zvučnim signalom upozoravaju vozače drumskih vozila na obavezno zaustavljanje, kako bezbednost ne bi bila ugrožena – poručuju iz ŽRS.


Problem nepoštovanja saobraćajne signalizacije

Železnice Republike Srpske ističu problem nepoštovanja saobraćajne signalizacije prilikom prelaska preko putnih prelaza, kao i bahatost i vandalizam učesnika u drumskom saobraćaju. Istovremeno, oštro osuđuju takvo ponašanje i ističu da preduzimaju maksimalne napore kako bi obezbedili nesmetano i sigurno odvijanje saobraćaja na putnim prelazima.

– Nepažnja učesnika u drumskom saobraćaju, neoprezno i neodgovorno kretanje prilikom prelaska preko pruge kao i uništavanje železničke imovine, najčešći su uzroci saobraćajnih nesreća – poručju iz ŽRS.

Uzroci saobraćajnih nesreća

Prema rečima Železnica Republike Srpske, nepažnja učesnika u drumskom saobraćaju, neoprezno i neodgovorno kretanje prilikom prelaska preko pruge, kao i uništavanje železničke imovine, često su uzroci saobraćajnih nesreća. Stoga, apeluju na obavezno poštovanje saobraćajne signalizacije na putnim prelazima i naglašavaju da je zaustavljanje ispred putnog prelaza obavezno, jer voz uvek ima prednost.

– Zaustavite se ispred putnog prelaza. Voz uvijek ima prednost - navode iz ŽRS.


(Srpska info)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading