SKANDAL U HRVATSKOJ! Milanović otkrio da je novi MINISTAR GEJ, a onda je usledio potpuni haos!

Autor:

Svet

24.01.2024

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reakcije na izjavu o seksualnoj orijentaciji ministra ekonomije

SKANDAL U HRVATSKOJ! Milanović otkrio da je novi MINISTAR GEJ, a onda je usledio potpuni haos!

Foto: Tanjug/HINA


Izjava predsednika Zorana Milanovića da je novi ministar ekonomije Damir Habijan gej izazvala je burne reakcije u hrvatskoj javnosti. Podela mišljenja između gej udruženja, sukob bivšeg ministra zdravstva Darka Milinovića sa HDZ-om, te optužbe na račun političkog obračuna između Milanovića i Plenkovića, samo su neki od elemenata ove kompleksne priče.

- Habijan je gej, ne živi u ormanu. Pa i novi francuski premijer je gej - rekao je Milanović i šokirao javnost.



**Sukob gej udruženja**

Nakon Milanovićeve izjave, došlo je do sukoba između dva gej udruženja koja imaju suprotstavljene stavove o tome da li je seksualna orijentacija visokih političara javna stvar. Dok jedni smatraju da je to lična stvar, drugi insistiraju na tome da je to obaveza javnosti. Ova podela dodatno je zakomplikovala već zategnute odnose u javnosti.

**Izjava predsednika i reakcije udruženja**

Predsednik udruženja "Dugina porodica" Daniel Martinović smatra da je Milanovićeva izjava imala elemente političkog obračuna, dok su vladajući osudili šefa države zbog vređanja žena i drugačije mislećih. S druge strane, politički analitičar Žarko Puhovski ističe da Milanović "izbacuje reči pre nego što shvati o čemu se uopšte radi".

- On je odnedavno ministar i pre mi to liči na obračun Plenkovića i Milanovića. To šta je uradio predsednik nije u redu. Moja je pretpostavka da Habijan, ako je gej, nije jedini u HDZ - kaže on.



**Reakcije građana**

Reakcije građana su takođe podeljene. Dok neki osuđuju Milanovića, drugi smatraju da nije rekao ništa loše i da se nepotrebno diže buka. Na društvenim mrežama mogu se pronaći različita mišljenja, koja dodatno doprinose dinamici ovog slučaja.

- Milanović nije uvredio Habijana, ako je gej onda je OK ako nije, isto je OK - jedno je od mišljenja građana na društvenim mrežama. Oni koji podržavaju šefa države nabrajaju i koje uvrede dobija od premijera Andreja Plenkovića, sa kojim je u stalnom sukobu.

- Zamislite da ja počnem govoriti ko je kojeg seksualnog opredeljenja - komentarisao je zapaljivi slučaj premijer Plenković, ujedno ponudivši odgovor da bi ga prozvali "diktatorom, staljinistom i najnekulturnijim čovekom".


**Politički obračun i predizborne tenzije**

S obzirom na skoru izbornu trku u Hrvatskoj, mnogi analitičari smatraju da je ova priča svedena na politički obračun šefa države sa HDZ-om. Očigledno je da se seksualna orijentacija ministra Habijana koristi kao sredstvo za političko nadmetanje, što dodatno uznemirava političku scenu.

Iako je javno deklarisanje seksualne orijentacije visokih političara veoma osetljiva tema, ovaj slučaj je pokazao da ona može izazvati duboke podele u društvu i političkom životu. Kako će se situacija dalje razvijati i kakve će posledice imati na političku scenu Hrvatske, ostaje da se vidi u narednim danima.

(Novosti)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (2)

Loading
Dragan

24.01.2024 21:16

Bog da je hteo pedere stvorio bi adama i ivicu a ne evu. Koji bolesnici! Nije ni ćudo što se svet raspada!

avavspc

25.01.2024 10:28

Pa i mi imamo i lezbejku i pedera na vlasti !!!