HAOS U VOZILU HITNE POMOĆI! Pacijent napao lekare tokom trasporta pa odmah potom preminuo! INTERVENISALA I POLICIJA, KOJA SAD ISPITUJE KAKO JE ČOVEK UMRO!

Autor:

Svet

23.01.2024

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako uzrok smrti državljanina Moldavije još uvek nije utvrđen, policija je najavila detaljnu istragu koja će obuhvatiti eventualnu vezu između smrti pacijenta i upotrebe sredstava prinude.

HAOS U VOZILU HITNE POMOĆI! Pacijent napao lekare tokom trasporta pa odmah potom preminuo! INTERVENISALA I POLICIJA, KOJA SAD ISPITUJE KAKO JE ČOVEK  UMRO!

Foto: Shutterstock

Tragičan slučaj smrti državljanina Moldavije tokom transporta ka psihijatrijskoj klinici u Ljubljani izazvao je pažnju javnosti. Prema izveštaju lokalnih medija, šezdesetjednogodišnji pacijent iz Dom zdravlja kod Novog Mesta postao je nasilan i fizički agresivan prema bolničkom osoblju, što je zahtevalo intervenciju policije i transport u ljubljansku psihijatrijsku kliniku.


Nakon što je pacijent zapretio i napao bolničare, vozilo se zaustavilo u Grosuplju, kod Ljubljane, gde je intervenisala policija. Iako je policija brzo reagovala, pacijent je izgubio svest tokom policijske intervencije i nažalost preminuo uprkos pokušajima reanimacije.


Iako uzrok smrti državljanina Moldavije još uvek nije utvrđen, policija je najavila detaljnu istragu koja će obuhvatiti eventualnu vezu između smrti pacijenta i upotrebe sredstava prinude. Ovaj tragičan događaj izazvao je zabrinutost u javnosti i postavio pitanja o protokolu i bezbednosti prilikom transporta agresivnih pacijenata.


Policijska uprava Ljubljana je saopštila da će detaljno istražiti sve okolnosti koje su dovele do smrti državljanina Moldavije.

Podsećamo da se i u Srbiji pre dve godine desio sličan incident, ali da srećnijim ishodom. Tada je u Kruševcu čovek povređen u saobraćajnoj nesreći pretukao lekara, jer ga je pre izlaska na teren, po standardnoj proceduri, pitao koliko je lica povređeno u udesu, kako bi znali da pošalju jedno ili dva vozila.

Zbog tog pitanja, doktor je prilikom dolaska na lice mesta fizički napadnut, ali je uspeo da ukaže pomoć povređenom koji je potom prevezen na odeljenje hirurgije.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading